Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рейдерський скандал довкола львівського притулку для собак «Милосердя»

25 січня у смт. Брюховичі, що біля Львова, було скоєно напад на притулок для собак «Милосердя», внаслідок чого одну тварину було вбито. Мета нападу - рейдерське захоплення території. Про це сьогодні, 30 січня, повідомила на прес-конференції керівник притулку «Милосердя» Наталя Кузнєцова.

За її словами, угрупування, яке прагне захопити притулок, позиціонує себе як  зоозахисників. Вони  намагалися силоміць потрапити на територію «Милосердя». Під приводом розкриття фактів жорстокого поводження з тваринами у притулку.

Вона додала, що невідомі люди як докази показували фотографії, зроблені у різний період волонтером, який відвідував притулок.

Наталя Кузнєцова розповіла: «Так, деякі фотографії відповідають дійсності,  а саме фото розірваної собаки. Однак, потрібно з’ясувати, за яких обставин це сталося. Цей псевдоволонтер, який робив фото напередодні, створив небезпечну ситуацію в притулку. Він випустив усіх собак з вольєрів, внаслідок чого сталась бійка між тваринами, внаслідок чогог одна собака померла. А волонтер зробив усі потрібні йому фото, замість того, щоб зупинити бійку».

Водночас адвокат, захисник тварин з притулку «Милосердя» Анжела Пацура повідомила, що невідома група людей хотіла дискредитувати керівництво і відібрати територію.

«Як юрист, який захищає притулок, інформую громаду, що  до вчорашнього дня слідство, яке розпочато  у справі щодо «Милосердя» та його керівника, велося упереджено. Але можлива мотивація нападників - продаж ділянки, на якій розташований притулок, що сказала Наталія Кузнєцова, є повною нісенітницею: територія знаходиться  в оренді. Ми подамо зустрічну заяву про рейдерство з боку певних осіб», - зазначила адвокат.

Додамо, що 29 січня відбулася зустріч між керівництвом Львівського товариства захисту тварин та головним міліціонером Львівщини Сергієм Зюбаненком. Надалі  львівські правоохоронці будуть співпрацювати з представниками притулку.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ