Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Скоро я почну самостійно ходити, - 23-річного Петра у Львівському госпіталі повертають до норми

Сьогодні, 17 грудня, у відділенні відновлювального лікування Військово-медичного клінічного центру Західного регіону презентували відремонтовані палати та нове лікувальне обладнення, що за допомогою якого повертають поранених солдатів до норми.

Завідувач відділенням відновлювального лікування Ростислав Данилков зазначив: «Наше головне завдання – це відновити самостійність хворого. Для цього ми проводимо різноманітні апаратні вправи, фізіотерапевтичні процедури, масажі. З часу проведення АТО у відділені пролікувавсь близько ста військових».

За словами лікаря, на сьогодні відновлювальне лікування проходять 26 пацієнтів. Так, у відділені лікуються солдати з різним ступенем важкостіпоранень.

Ростислав Данилков сказав, що у відділені є мінімальний комплекс обладнання, зокрема,апарат для відновлення верхньої танижньої кінцівок, бігова доріжка, апарат для вертикалізації пацієнтів, гантелі і тренажери. Усе придбали іноземні спонсори.

23-річний Петро проходить курс реабілітації у Львівському військовомугоспіталі. Оскільки осколки перебили спинний мозок, то хлопцю наразі важко ходити та рухатися.

Петро розповів, що три з половиною місяці тому їх відправили у Луганськ, охороняти дорогу від сепаратистів.

Коли ж почався обстріл "Градами", українські військові кинулися в окоп. Однак осколки смертельно поранили усіх бійців. Він каже, що йому чудом вдалося врятуватися.

Тепер боєць АТО з тренером займається на апараті відновлення нижніх кінцівок.

Хлопець розповідає, що права нога вже повністю відновилася. Щодо лівої, то вона теж починає рухатися.

«Скоро япочну самостійно ходити. Треба тільки трішки часу. Мені вже набагато легше. Потрохи відновлююся. Мої рідні підтримують мене як морально, так і фізично»,– сказав Петро.

Фото - Гал-Інфо, 20 Хвилин

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ