Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«SoftServe» подарувала «Львівській політехніці» комп’ютерну лабораторію, вартістю понад 100 тис.грн

Одна з найбільших в Україні львівська компанія з розробки програмного забезпечення «SoftServe» подарувала національному університету «Львівська політехніка» комп’ютерну лабораторію – 15 комп’ютерних станцій у мережевому виконанні. Лабораторію обладнано на кафедрі «Інформаційні системи та мережі» Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Орієнтовна вартість проекту – понад 100 тис. грн. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Символічну стрічку нової лабораторії перерізали ректор «Львівської політехніки» Юрій Бобало та президент «Softserve» Тарас Кицмей.

 

Зокрема,  Юрій Бобало наголосив, що такий подарунок дозволить оптимізувати наукову і освітню роботу, що особливо важливо після того, як «Львівська політехніка» стала єдиним університетом, за якому постановою Кабміну  надано статус самоврядного вишу. Відтак, цей статус дозволяє зменшити навантаження на викладача з 12 студентів до 5, приймати кінцеві рішення щодо підготовки науково-педагогічних кадрів, а також багато інших привілеїв, які треба наповнити реальним   

 

Своєю чергою завідувач кафедри «Інформаційні системи та мережі» Володимир Пасічник зазначив, що відкриття лабораторії є прикладом того, як у «Львівській політехніці» протягом багатьох років намагаються втілювати в життя принцип єднання науки, підготовки кваліфікованих кадрів та ІТ-технологій. Він також розповів, що президент  «SoftServe» Тарас Кицмей, віце-президент Ярослав Гребінець та виконавчий віце-президент з розвитку бізнесу Тарас Вервега  (останні двоє також були присутні на заході) – усі вони колишні його аспіранти, і що нині успішна аутсорсингова компанія  (розробляє програмні продукти для інших країн) «SoftServe» зародилася саме у стінах «Львівської політехніки».

 

Додамо, що саме завдяки ініціативі і зусиллям Володимира Пасічника і був реалізований  проект нової комп’ютерної лабораторії.

 

Президент «SoftServe» Тарас Кицмей підкреслив, що добре навчені кадри в індустрії програмного забезпечення є наріжним фактором і що фахівці, яких готує «Львівська політехніка» відповідають найвищим стандартам.  

 

Довідка.

 

SoftServe – провідна міжнародна компанія в галузі розробки програмного забезпечення та консалтингу із головним європейським офісом у Львові та головним американським офісом у Форт-Майерсі, штат Флорида, США. Центри розробки знаходяться в Україні (Львів, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Севастополь), а загальна кількість працівників перевищує 1000. Компанія пропонує послуги з розробки, контролю якості та підтримки інформаційних систем та рішень. За 15 років роботи клієнтами SoftServe стали понад сто компаній зі всього світу, серед яких відомі бренди.

 

У 2007 та 2008 роках компанія SoftServe увійшла в десятку кращих аутсорсингових компаній елітного рейтингу "Global Services 100”. У 2008 році SoftServe увійшов десятку кращих постачальників послуг ІТ-аутсорсингу щорічного елітний рейтинг Black Book of Outsourcing 2008 («Справочник об аутсорсинге»), який складає компанія Brown-Wilson Group.

 

З 2004 року SoftServe є сертифікованим Золотим партнером Microsoft, а в 2008 став Партнером року Microsoft в області мобільних рішень в регіоні Центральної та Східної Європи.  Розроблені компанією програмні рішення SalesWorks® and RE3W стали фіналістами всесвітнього  конкурсу від Microsoft на звання «Партнер року», відповідно у 2006 та 2007 рр. SoftServe став першою компанією у Східній та Центральній Європі, яка отримала ексклюзивний статус Microsoft ISV NXT партнера – з нових технологій Microsoft Silverlight™ і Office Business Applications (OBA).

 

Серед інших офіційних партнерів компанії SoftServe -  Oracle, Sun, Cisco, HP та ін.

В компанії SoftServe діють системи якості, які відповідають міжнародним стандартам ІSO и CCMI.  

 

Більше інформації про компанію на www.softservecom.com 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ