Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торгогово-розважальний комплекс у центрі Львова: міська рада і мешканці проти забудовника

1/2
Заморожене будівництво торгово-розважального комплексу у центрі Львова (кут пр. Шевченка, 3 – площа Галицька, 15) й надалі не має майбутнього. Забудовники кажуть, що мають усі дозволи та документи на будівництво об'єкту, однак, проти цього міська рада і мешканці прилеглих будинків.

«Будівництво було розпочато у 2012 році. Проблеми були постійно, однак, ми їх поступово долали, - каже головний архітертор проекту Юрій Джигіль. – Втім, щойно починали будувати, нас починали «душити», – спочатку міська рада, а потім місцеві мешканці. Не розумію, де люди беруть гроші на ці суди. З мешканцями прилеглих будинків завжди себе добре вели, шукали певне порозуміння, однак, в цій ситуації усе йде в одну сторону – не в нашу».

Судова тяганина за участі усіх причетних до цього проекту триває уже понад п'ять років. Забудовники кажуть, що й надалі відстоюватимуть свої права. Кажуть, уже багато чого зроблено і вони вірять в те, що світло вкінці тунелю таки буде.

«Вірю, що дійдемо до фінішу. У мене вже були складні об'єкти у Львові, і в кінцевому резульаті вони ставали доволі непоганими, - додав Юрій Джигіль.

Натомість мешканці прилеглих будинків проти будівництва торгово-розважального центру. В один голос кажуть, що від цього руйнуються їхні будинки, а саме сипеться штукатрука і тріскають стіни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ