Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Торік «Львівський холодокомбінат» ввійшов в п’ятірку найкращих українських виробників морозива

Торік «Львівський холодокомбінат» ввійшов в п’ятірку найкращих українських виробників морозива. А цього року підприємство планує ввійти в трійку найкращих. Про це сьогодні, 12 березня, під час прес-конференцій повідомив головний інженер ВАТ «Львівський холодокомбінат» Олег Манохін.

 

«В минулому році ми виробили 9 тисяч тонн морозива, а цього року плануємо збільшити виробництво на 20%, і виробити 11 тисяч тонн нашої продукції», - зазначив Олег Манохін.

 

Сьогодні на підприємстві працює чотири найсучасніші лінії з виробництва морозива. В асортименті 65 різновидів продукції. До прикладу у радянські часи на фабриці виготовляли лише 4 види морозива.  

 

Оглянувши виробництво голова Львова Андрій Садовий зазначив, що на заводі в працівників дуже усміхнені обличчя, і це завдяки морозиву, яке є солодким позитивом.

 

Довідка.

 

Холодні ласощі у Львові почали виробляти понад 60 років тому.  У 1942 році на околиці міста німці збудували потужний холодильний комплекс площею понад 5 тисяч квадратних метрів, де зберігали різні продукти. Через 4 роки, у 1946 році на базі холодильника почали виготовляти морозиво. У ті часи в місяць виготовляли 40-50 тонн продукції. В радянські часи біля першого холодильника зводять новий розрахований на 10 тис. тонн. Оскільки площа холодильного комплексу збільшилась, то на його території вирішили відкрити фабрику з виробництва морозива. На підприємстві з’явилась можливість виготовляти до 300 тонн продукції в місяці. Сьогодні ж у Львові щороку випускають тисячі тонн продукції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ