Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У бібліотеки міст сходу передадуть книги про історію України та україномовну художню літературу

Сьогодні, 30 вересня, ініціатива "Відкрий українське" відправить на схід чергову партію книг для бібліотек Луганської та Донецької області. Про це розповів журналістам активіст Роман Брезіцький.

Серед книг багато історичної літератури про український визвольний рух, в тому числі, написаної іноземними авторами. Також зібрано чимало літератури сучасних українських авторів.

"Такі твори нині користуються великим попитом на сході. Люди говорять: так, ми одна країна, але дайте нам прочитати про нашу спільну історію. Раніше вони знали історію тільки з російської літератури, де вона подається по-пропагандистськи викривленою", - розповів Роман Брезіцький.

Він також зазначив, що їхня ініціатива зі збору української літератури для сходу двічі на місяць відправляє книги для бібліотек сходу. "Завдяки Форуму видавців нам вдалось зібрати значну кількість книг. Були навіть випадки, коли люди купували нові книги і передавали нам. Тому цього разу ми відправимо значно більше літератури", - розповів він.

Книги направлять у бібліотеки Маріуполя, Дружківки та Краматорська. Також частину ідеологічної літератури, зокрема про історію українського війська, направлять воякам, що перебувають в зоні АТО. За словами Романа Брезіцького, вояки також повинні знати історію військової справи в Україні.

Фото та відео - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ