Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській міськраді не бачать підстав для скасування двоставкового тарифу

Підстав для скасування двоставкового тарифу немає, навпаки двоставковий тариф дозволяє зменшити фінансове навантаження на споживачів в опалювальний період. Про це сьогодні, 31 січня, на брифінгу повідомила журналістам директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Наталія Павлюк.

«На сьогодні двоставковий тариф себе виправдав. Двоставковий тариф є в більшості міст України. Він дає можливість теплопостачальним підприємствам планово працювати. Як було раніше, коли був одноставковий тариф: мешканці платили в час опалення велику суму. Сьогодні ця сума розбивається на цілий рік», - повідомила Наталія Павлюк.

За її словами, двоставковий тариф і одноставковий тариф від суми оплати, яку мешканець має заплатити – не відрізняється: «Якщо за одноставковий тариф ви платите лише в місяці, коли отримуєте тепло, то за двоставковим – ця сума розбивається на весь рік. Тому для підприємства це є набагато краще».

Вона зауважила, що впровадження двоставкового тарифу, дозволяє забезпечити фінансову стабільність теплопостачальних підприємств, підготувати теплове господарство до роботи в зимовий період. За такою системою працює приблизно 70% міст України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ