Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львівській області буревій позносив дахи: металеву покрівлю з кроквами зірвано із Новокалинівської міськради

Уночі з 10 на 11 січня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру 15 – 20 м/с, в окремих районах до 23 м/с) у Львівській області зазнали пошкоджень дахи будівель житлово-комунальної сфери та окремих будівель соціального призначення. Повідомили у Львівській ОДА.

Зокрема, близько 02:00 год. 11 січня у м. Новий Калинів (пл. Авіації, 2) Самбірського району з двохповерхового цегляного будинку (власник - Новокалинівська міська рада) розміром 40х15 м зірвало металеву покрівлю з кроквами, яка впала на землю, перекрила вхід до будинку. Під час падіння покрівлі було повалено два дерева на проїжджу частину вулиці. Загиблих та постраждалих немає. На першому поверсі будинку розташовані амбулаторія загальної сімейної медицини, перукарня, два магазини (продуктовий та канцтоварів), на другому - гуртожиток сімейного типу на 8 сімей, в якому прописано 27 осіб та на час події перебувало 3 сім’ї (6 осіб).

Будівля перебуває в аварійному стані. На час проведення аварійно-відновлювальних робіт мешканців будинку тимчасово розміщено в місцевому клубі. До проведення аварійних робіт з ліквідації наслідків стихії було залучено 29 осіб, 5 од. техніки, у тому числі від ГУ ДСНС України у Львівській області 18 осіб, 3 од. техніки, в/ч А3913 МО України 6 військовослужбовців, від органів місцевої влади 5 осіб та 2 од. техніки.

На місці події проведено позачергове засідання Самбірської районної комісії з питань ТЕБ і НС за участю директора Департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації. Біля будинку прибрано повалені дерева, залишки зруйнованого даху. Вирішується питання про накриття даху будинку тимчасовим укриттям. Ситуація контрольована.

Також близько 02:00 год. 11 січня у с. Журатин Буського району поривом сильного вітру на одноповерховому приватному житловому будинку розміром 10х9 м зірвано дах з металочерепиці разом з кроквами на площі 90 кв. м (у будинку проживають чотири дорослі особи та двоє дітей).

Близько 02:35 год. 11 січня у с. Криниця Миколаївського району поривом сильного вітру на одноповерховому приватному житловому будинку розміром 14 х12 м, було пошкоджено покрівлю з металочерепиці на площі 96 м2 (48 кв. м зірвано повністю із кроквами та 48 кв. м металочерепиці пошкоджено). Потерпілих немає.

Уночі 11 січня у с. Поздимир Радехівського району поривом сильного вітру на одноповерховому адміністративному будинку сільської ради (будівля дерев’яна, 1902 року забудови), розміром 17 х10 м було пошкоджено покрівлю з металевої бляхи на площі 92 кв. м. Потерпілих немає. Вживаються заходи по улаштуванню тимчасового укриття пошкодженого даху.

Уночі 11 січня у с. Миколаїв Радехівського району поривом сильного вітру на одноповерховому адміністративному будинку спортзалу розміром 25х18 м (добудований до основної будівлі навчально-виховного комплексу) було частково пошкоджено покрівлю з шиферу на площі 40 кв. м. Потерпілих немає. Пошкоджена частина даху перекрита плівкою. Шифер на заміну пошкодженого знайдено.

Уночі 11 січня у с. Гірське Миколаївського району поривом сильного вітру на одноповерховій будівлі складу № 1 тракторної бригади № 2 розміром 15х60 м, було частково пошкоджено покрівлю з металопрофілю на площі 500 м2. Потерпілих немає.

Уночі 11 січня у м. Самборі (вул. Січових Стрільців, 8) впало дерево на дах будівлі Самбірської дитячої музичної школи. Будівля двоповерхова, цегляна, крита шифером, розміром 25×8 м. Внаслідок події пошкоджено: 1 пластикове вікно, близько 10 листів шиферу, водостічні ринви довжиною 7 м. Потерпілих немає.

Фото - прес-служби ГУ ДСНС у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ