Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському училищі представили шедеври кондитерської майстерності

«Свято кондитерського мистецтва» відбулося сьогодні, 5 березня у Львівському вищому професійному училищі ресторанного сервісу та туризму. Випускники училища представили на огляд публіки свої кулінарні шедеври, – торти, і тістечка найрізноманітніших форм і кольорів.

 

За словами директора училища Ганни Балущак, на сьогоднішній захід запросили не лише представників міської та обласної влади, а й бізнесменів, потенційних роботодавців для випускників училища. «У нас навчаються 1100 учнів, і по закінченні ми їх усіх забезпечуємо роботою», – каже вона.

 

Директорка додає, що попит на її випускників є не лише в Україні, цьогоріч 20 кухарів, кондитерів, офіціантів поїдуть на стажування і роботу до Франції. «Ви знаєте, ми так ретельно добираємо учнів, навчаємо їх, що жодного разу не чули нарікань на їх роботу», – говорить вона.

 

Майбутні кулінари, офіціанти, готелярі не лише вдосконалюють професійні навички, особливий акцент, каже Ганна Балущак, тут роблять на вивченні іноземної мови.

 

Присутній на святі міський голова Андрій Садовий відзначив високий професійний рівень підготовки випускників училища і навіть цікавився тортами, зокрема технологією виготовлення оздоблення солодких шедеврів.

 

За словами мера, дуже важливо сьогодні готувати фахівців саме для таких галузей, адже у Львові стрімко розвивається туризм, який у деяких країнах приносить до 20 % ВВП.

 

Під час свята також відбувся аукціон, на якому кожен охочий міг придбати кулінарні шедеври. Втім, працівники училища зазначають, що цього року покупці не надто активні, за солодкі дива вдавалося виручити лише трохи більше їх стартової ціни, 250-300 гривень. «Можливо, криза», – зітхають вони і додають, що рекордною сумою, яку заплатили за торт, було 900 гривень. Усі гроші, до речі, йдуть на премію учневі, що виготовив солодке диво.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ