Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові активісти ГО «УНСО» та інших організацій пікетували ОДА: вимаги децентралізації влади і "підйомних" тарифів

Сьогодні, у четвер 14 травня, до стін Львівської обласної державної адміністрації прийшли представники відокремленого підрозділу ГО «УНСО», інших громадських організацій та партій з вимогою пришвидшити конституційну реформу, передбачивши широкі повноваженя для місцевих громад, а також вимагали розробити "підйомні", прозорі та зрозумілі для населення тарифи на комунальні платежі.

"Ми вимагаємо провести реальні реформи з децентралізації та передачі влади на місця. Ті реформи, котрі проголошені іще на Майдані, на сьогодні далі балачок не йдуть. Хочемо нагадати президенту, що він багато обіцяв народу і також нічого не робить. Також ми вимагаємо відставки Яценюка. Якщо влада не хоче нічого змінювати в Україні, то ми поміняємо владу ", - зазначив активіст Олександр Білик, голова всеукраїнського об'єднання Народний рух.

До пікетувальників вийшов виконувач обов'язків першого заступника голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

"Що стосується реформи з децентралізації, то це питання стоїть першочерговим на порядку денному у Львівській ОДА. Нині на рівні районів обговорюють методику формування спроможних територіальних громад та організована робота з їх добровільного об'єднання. Уже найближчим часом мають бути підготовлені та затверджені на сесії обласної ради та передані до Уряду перспективні плани розвитку територій", - запевнив пікетувальників Ростислав Замлинський.

Загалом участь в пікеті взяли близько 500 осіб. Вони були обурені, що на розмову з ними вийшов заступник голови ОДА, а не особисто Олег Синютка.

Також організатори зазначили, що сьогоднішня акція має попереджувальний характер. Невдовзі вони планують провести аналогічні акції і у Львові і в інших містах України.

Воднораз протестувальники обіцяли найближчим часом навідатись і до Львівської міської ради, щоб розпитати у міського голови Львоа Андрія Садового, якими є насправді джерела фінансування передвиборчої кампанії «Самопомочі» і чи правда, що ця політична сила фінансується Ігорем Коломойським?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ