Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

У Львові близько 100 військовослужбовців-контрактників присягнули на вірність Україні

1/2
У Львові близько 100 військовослужбовців військової служби за контрактом, що проходять підготовку у 184-ому Навчальному центрі Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, присягнули віддано боронити рідну землю та захищати своїх співгромадян. Про це повідомила медіа-група Академії сухопутних військ.

Усі вони добровольці, самостійно прийняли рішення обороняти українську державу. Більшість курсантів  – із західних та центральних областей України. Серед них молоді юнаки і вже досвідченні  чоловіки.

Перед складанням Військової присяги військо службовці тиждень опановували ази військової служби, вчили Статути ЗС України, звикали до розпорядку дня, дисципліни, основних правил повсякденної діяльності армійського колективу, а також вперше взяли в руки штатну стрілецьку зброю та виконали вправи стрільб.

Після Присяги  курсанти 184-го навчального центру Академії сухопутних військ продовжать здобувати військовий фах за різними спеціальностями.

За декілька тижнів вони зможуть кваліфіковано виконувати обов’язки різних номерів розрахунку артилерійських підрозділів, механіків-водіїв, навідників-операторів бойових машин тощо.

Після завершення підготовки будуть скеровані для подальшого проходження служби до бойових підрозділів Вітчизняного війська, що дислокуються у різних регіонах України.

Загалом, з моменту початку неоголошеної війни на сході України та оголошення часткової мобілізації понад 7 тисяч військовослужбовців пройшли підготовку у 184-ому Навчальному центрі Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного за майже 80 спеціальностями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ