Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові флеш-моб проти «футуризму» депутата Мужилівського на розі вул. Краківської та Вірменської

Сьогодні, 4 червня, львівська молодь, яка самоорганізувалася через Інтернет, провела під Львівською міською радою акцію протесту та флеш-моб проти будівництва «футуристичного» готелю в історичній частині міста – на розі вулиць Краківської та Вірменської.

За словами одного з організаторів акції Ярослава, протест виник через те, що будівля готелю своїм виглядом зруйнує архітектурне середовище міста. Понад те, молоді люди вважають, що будівництво такого готелю порушить пам’яткоохоронне законодавство та не відповідає вимогам ЮНЕСКО. Крім цього, протестувальники наголошують на нецільовому використанні земельної ділянки, відсутності погодження з Державною службою охорони історичної спадщини, браку археологічних досліджень, недотриманні вимог Держаних будівельних норм, виході проекту готелю за межі орендованої ділянки.

«Абсолютно проігнороване історико-містобудівне обґрунтування щодо спорудження такої будівлі на цьому місці. Вся пам’яткоохоронна громадськість Львова виступає проти будівництва такого готелю. Цей проект лобіює десяток осіб, які мають особисті зацікавлення щодо будівництва цього об’єкту. Щоб уберегти місто від спорудження такої будівлі, міській раді треба відновити нормальні конкурсні вимоги щодо будівництва цього готелю. якби цей конкурс відбувся згідно з чинним законодавством, то цей проект взагалі би ене розглядався, бо фірма-проектант не представила своє портфоліо», - зазначив Голова Ради Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії Андрій Салюк.

Учасники акції протесту вимагають від міської ради скасувати рішення виконкому про надання дозволу ТзОВ ВП «Будінвест» (співвласник – депутат Львівської міської ради від БЮТ Михайло Мужилівський) на проектування готелю на вул.. Краківській-Вірменській та винести на громадські слухання питання про цільове призначення ділянки, виділеної під цей готель. На знак протесту молодь перед міською ратушею створила альтернативний проект готелю – із картонних коробок та скотчу. «Цей проект повністю конкурентоспроможний щодо тієї будівлі, яку хочуть збудувати: він такий же некрасивий та незаконний. Різниця між цими проектами в тому, що наш, картонний, не завдасть жодної шкоди історичному середовищу міста», – зазначив організатор акції Ярослав.

 

 Фото - Андрій Мочурад

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ