Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові "мертвий" "Запорожець" пройшов техогляд без проблем - акція "Скасуємо Техогляд – Скасуємо Побори".Фото

Сьогодні, 15 грудня, перед Львівським обласним управлінням МВС України пройшла акція «Скасуємо Техогляд – Скасуємо Побори». Метою акції підтримати законопроект №5066 (від 26 серпня 2009 року) «Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування державного технічного огляду транспортних засобів».

 

Організатори акції – активісти ВГО «Громадська позиція» провели експеримент. ЗАЗ 986, 1985 року випуску, із несправними мотором і гальмами, розбитими фарами, спущеними шинами пройшов техогляд в ДАІ, і отримав талон техогляду, який гарантує справність та безпеку автомобіля. Того ж дня була проведена ще одна експертиза автомобіля на ліцензійованій  СТО. Згідно з цим протоколом у машині визнані несправними усі вузли системи.

 

«Таким чином ми довели, що техогляд автомобілів у такому вигляді, в якому він відбувається, не гарантує безпеки на дорогах. Сьогодні ТО – це лише даремно витрачені гроші та час водіїв, а також нікому не потрібні зусилля 15 тисяч працівників ДАІ», - розповів організатор акції, представник ВГО «Громадська позиція» Олег Мацех. За його словами, біля ДАІ працює безліч фірмочок, які готові "зробити" техогляд. талончик обійдеться приблизно в 500 грн.

 

На його думку, ТО – це загальнонаціональний обман, джерело корупції, побори і нічого спільного з безпекою на дорогах, гроші з техоглядів йдуть не у бюджет, а в створені при МВС підприємства.

 

На думку начальника Державної автотехнічної інспекції управління ДАІ у Львівській області Олега Романюка, дана ситуація є швидше поодиноким випадком, ніж закономірністю. «Факт порушення є, і після розслідування, якщо доведуть порушення, то приймуть міри», - додав він.  Також Олег Романюк зазначив, що завданням інспекторів ДАІ є передусім перевірка, чи автомобіль не перебуває в розшуку та перевірка документації техогляду, а не самого транспортного засобу.  «Це, вочевидь, порушення з боку ДАІ, але є і людський фактор солідарності з водіями стареньких «Запорожців», - додав він.

 

ВГО «Громадська позиція» подарує «вбитий» «Запорожець» Державтоінспекції. Адже УМВСУ Львові постійно скаржиться, що у нього не вистачає технічно справних авто, для патрулювання на дорогах.

 

Фото ВГО "Громадська позиція".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ