Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на площі Ринок встановили 4 метрову писанку

Вчора, 21 березня, у Львові на площі Ринок встановили Великодню писанку висотою 4 метри 20 сантиметрів. Працювали над нею протягом місяця 10 яворівських майстрів. Ціна такої прикраси – 15 тисяч гривень.

 

Писанку встановили біля Ратуші, посеред Великоднього ярмарку. «Приємно, що у Львові встановили одну з найбільших в Україні Великодніх писанок. І приємно, що вона стоятиме на ярмарку, адже після різдвяного ярмарку, який цієї зими дебютував у місті, говорячи про Різдво говорили про Львів, так має бути і з Великодніми святами», - сказав під час відкриття писанки голова Львова Андрій Садовий.

 

Також він зазначив, що на ярмарку проходитимуть майстер-класи з писанкарства, де всі охочі можуть попробувати створити собі символ Великодня-писанку. «Усі писанки, які робитимуть діти вішатимуть у цю велику, головну писанку, а потім їх продадуть на аукціоні», - додав Андрій Садовий.

 

Вчора розпочав роботу і Великодній ярмарок, де можна придбати святкові подарунки чи ласощі. Зазначимо, що вчора найбільшою популярністю серед відвідувачів ярмарки користувались свіжі овочі – огірки помідори, капуста та морква, які львів’яни та гості міста їли безпосередньо після купівлі.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ