Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові на вул. Озаркевича сталася сутичка між журналістами та невідомими особами. Журналістів взяли у заручники? Фото

Сьогодні, 10 січня, у соціальній мережі Фейсбук з’явилося повідомлення про те, що у Львові на вул. Озаркевича,4 з’явилася важка техніка й, імовірно, саме сьогодні намагатимуться знести лічнуцю Митрополита А. Шептицького.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події, металічні ворота, які закривають об’єкт майбутнього будівництва, зачинені і журналістів туди не впускають. Тут також стоїть охорона.

Згодом підійшов чоловік у костюмі, який, імовірно, був представником забудовника. Коли ворота для нього відчинили журналісти з камерами та фотоапаратами намагалися пройти слідом за ним, однак сталася сутичка, журналістів почали бити та штовхати. Постраждав також помічник одного із нардепів Олег Король. Він писатиме заяву правоохоронцям.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо, під час сутички один із представників забудовника опинився поза воротами. У цей час журналісти вимагають від нього, щоб він представився, однак той відмовляється це робити і лише повторює, що він нікого не бив. Журналісти мають намір викликати правоохоронців.

Після сутички з’ясувалося, що деякі журналісти таки потрапили за ворота, спершу їх не випускали, а потім намагалися вихати за ворота. Разом із журналістами у «заручниках» за воротами опинився й віце-президент Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ICOMOS) Андрій Салюк.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо на місце події прибули правоохоронці.

Нагадаємо, що раніше депутати Львівської міської ради погодили будівництво сучасних офісів біля собору Святого Юра у буферній зоні ЮНЕСКО.

Як повідомляли ЗМІ, компанію-забудовника пов’язують з ім’ям депутата-регіонала Володимира Зубика.

Окрім того, таке будівництво схвалила Церква. Голова Львівської архієпархії УГКЦ Ігор Возьняк написав листа міському голові Львова Андрієві Садовому, в якому просив посприяти будівництву офісів на колишній території шпиталю імені Андрея Шептицького. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ