Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові облили фарбою меморіал жертвам Голокосту

1/3
В середу, 21 березня, у Львові був здійснений ганебний акт вандалізму. Невідомі облили синьою і червоною масляною фарбою меморіал Жертвам Голокосту у Львові, а також іменні плити. На стіні написали синьою фарбою з балончика напис, який принижує як євреїв, так і українців. Меморіал розташований неподалік від центру міста, йдеться у заяві Товариства єврейської культури ім.Шолом Алейхема.

Як зазначається у заяві, вражає байдужість людей, адже меморіал розташований біля автобусної зупинки, а синю фарбу видно з вікон маршруток, однак ніхто не звернувся в міліцію.

Приблизно о 15.00 члени Товариства єврейської культури ім.Шолом Алейхема виявили акти вандалізму і відразу зателефонували в міліцію.

Після прибуття патрульної служби, експертів і оформлення всіх документів, молоді активісти культурного товариства відмили всі плити від фарби.

На превеликий жаль, дані дії вандалів можуть повторитися знову, адже пам'ятник не підсвічується вночі і належним чином не охороняється. Тому необхідно якнайшвидше вирішити питання охорони та протидії вандалізму.

Товариство єврейської культури ім. Шолом Алейхема має намір звернутися до мера міста Андрія Садового, міського управління МВС і прокуратури, щоб були прийняті відповідні заходи і покарані винні в акті вандалізму.

ТСН

Фото - Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ