Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові просто неба відкрили фотовиставку про Майдан

У Львові просто неба на розі вул. Вірменської та Краківської змонтували фотовиставку. Виставка буде розміщена тут до 11 січня. Фотовиставка «Human Factor. Last Edition» або «Майдан. Людський Фактор» присвячена річниці початку революційних подій на Майдані Незалежності, повідомила прес-слудба Львівської міської ради.

Ця фотовиставка є продовженням серії виставок, присвячених людям, які вийшли протестувати проти системи взимку 2013-2014 року. Перші три хвилі виставки були експоновані під час революційних подій на Майдані. Місце проведення – барикади Майдану. Ця виставка є заключною і містить фотографії трагічних подій 18-22 січня 2014 року. У виставці взяло участь понад 40 українських фотографів. Серед фоторобіт є також світлини львівського фотографа Віктора Гурняка, який загинув у зоні АТО. Львів – це перше місто після Києва, де експонується виставка. Як зазначають організатори, планують показати світлини і в інших містах України, зокрема Харкові, Одесі. Мають також запрошення представити виставку в Польщі. Світлини з виставки можна придбати за 1 тис грн. Кошти будуть скеровані на допомогу учасникам АТО та їхнім сім’ям.

«Вчора розмістили фотографії «Human Factor. Last Edition» на перехресті вул. Краківської і Вірменської. Робота йшла швидко, бо працювала велика команда. Друзі, знайомі і просто перехожі пригощали нас кавою, чаєм і канапками - все як на Майдані.

Два тижні їх можна буде подивитись у Львові», - зазначив на своїй сторінці у соцмережі Петро Задорожний.

«Human Factor. Last Edition» – це виставка про Євромайдан. Як зазначено на сторінці у соцмережі, організатори хочуть, аби виставку побачили жителі багатьох міст України.

«Великих і маленьких. Особливо маленьких, щоб згадали, з чоговсе починалося. Тому ми відвеземо виставку в те місто, яке готове надати площу для експонування (бажано просто неба - це виставка для всіх), конструкцію для монтажу і оплатити транспортування», - зазначено в описі групи у соцмережі.

Фотографії надруковані коштом самих фотографів. Загалом їх – 175. Вони займають приблизно 65 м.кв.

«Рік тому перші люди на Майдан вийшли за європейський курс країни, але їхня боротьба переросла у справжню війну добра зі злом, світла із темрявою, свободи з диктатурою.

Українські фотографи переживали усе це пліч-о-пліч з протестувальниками. Інколи ми навіть не усвідомлювали, що ці знімки стануть історичними, ми просто робили свою роботу. А інколи ми приходили сюди із величезним бажанням зробити такі сильні кадри, які нарешті покажуть Європі і усьому світові, що насправді відбувається тут. І звісно, ми знімали для тих, хто боровся.

Це четверта, остання, хвиля виставки. Попередні три у найтрагічніші дні штурму згоріли разом із барикадами. Ті фото також побачили у Німеччині, Франції, Люксембурзі, Польщі.

Усі події буремної зими вміщають 174 світлини 41 фотографа. Але наші серця досі не можуть вмістити біль.

«Human Factor. Last edition» має нагадати про те, хто зробив революцію та можливими зміни у країні. Прості люди з цих фото», - зазначають організатори виставки.

Нагадаємо, раніше фотовиставка Human Factor (в скороченому варіанті) відкрилася у місті Тулуза, Франція. Також її експонували в Києві.

«Усі охочі можуть придбати будь-яку із експонованих фото за фіксовану ціну - 1000 грн.

Половина з продажу кожного фото буде перераховано волонтерам, які підтримують армію. Половину цієї суми ми спрямуємо на допомогу родинам загиблих на війні фотографів, бійців добровольчих батальйонів Віктора Гурняка та Антона Кірєєва, пораненому фотографу Костянтину Чернічкіну, а також мобілізованому фотографу Віталію Лазебніку, котрий і нині служить у зоні конфлікту. Також за ці гроші ми закупимо спорядження (бронежилети, каски) для фотожурналістів, які працюють на війні. З питань організації виставок та придбання фото пишіть на [email protected]», - зазначають організатори виставки. 

Фото зі сторінки Human Factor. Last Edition

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ