Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Львові в будинку на вул. Квітки-Основ’яненка завалилась стіна: жертв нема, але є загроза руйнування

У Львові завалилась внутрішня стіна в будинку на вул. Квітки-Основ’яненка, 30. Жертв нема, але є загроза дальшого руйнування. Лихо сталося вночі проти 31 січня. Частина грубезної стіни просто відкололася – очевидно провалився фундамент.

Історію цього двоповерхового польського будинку розповіла одна з його мешканок Марта Лабач. За її словами, вона живе у ньому від народження – з 1956 року. Пам’ятає, що ЖЕК його ремонтував тільки один раз – чи то 1972-го, чи то 1974 року - відновлювали зовнішню штукатурку. 2009 року Марта Лабач власним коштом полагодила дах, згодом ЖЕК їй зарахував витрати як квартплату.

«У квартирі перестало капати, але стіни будинку щораз мокрі. На рівні першого поверху вони взагалі не висихають. У квартирі №2, що під нами, тиньк вже почорнів. Ми думаємо, що це через те, що замокає фундамент, а він у нашому будинку із цегли. Отож, торік ми звернулися до керівника Залізничної адміністрації Львова. Отримали відповідь, що нам відремонтують гідроізоляцію, зовнішню штукатурку, сходи і проведуть капремонту даху. Коли? Невідомо! Кажуть, коли будуть гроші. Вже цього року через знайомих я довідалась, що нас включили в титульний список на 2011 рік, але ті ж знайомі мені сказали, що у цьому титульному списку можна чекати 100 років. Та  як чекати? Будинок реально руйнується. Нас тут живе п’ятеро сімей, нам страшно спати. Тої ночі стіна завалилась зі страшним гурком...», - розповіла Марта Лабач.

За її словами, сьогодні, 1 лютого, місце аварії має оглянути спеціальна комісія із представників влади та МНС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ