Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відбулось віче з нагоди 105-річчя з дня народження Степана Бандери. Фото

У Львові розпочалося віче з нагоди 105-річчя з дня народження Степана Бандери. На площі біля пам’ятника Степану Бандері зібралося близько тисячі людей. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Віче розпочалося з молебну та виконання Гімну. Також до пам’ятника Бандері поклали квіти.

На віче виступив міський голова Андрій Садовий, який зазначив, що сильна є та нація, яка має своїх героїв і провідників. «Сьогодні ми живемо в складний, але цікавий час… В 90 роки відбулося народження Української Держави, в 2004 – народження українського народу, сьогодні – народження гідності українців», – зазначив Садовий.

За його словами, сьогодні українці проявляють свої найкращі риси, як сміливість, відданість ідеям, бажання допомогти один одному.

Садовий додав, що сила українців – у єдності.

Своєю чергою голова Львівської облради Петро Колодій заявив: «З року в рік ми приходимо на цю площу, щоб вшанувати вождя української нації, щоб вклонитися батькові, який народив націю героїв, борців, бандерівську націю. Він поклав життя на вівтар свободи та незалежності України. Якщо б люди, яких обирали, брали приклад з провідника, ми б мали іншу державу, наповнену українським змістом».

Фото - Павло Паламарчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ