Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відзначити День Соборності до пам’ятника Т. Шевченку прийшло понад тисячу людей

Учора, 22 січня, у Львові, біля пам’ятника Т.Шевченку відбулося віче з нагоди Дня Соборності України. Незважаючи на морозну погоду та ожеледь, зібралося понад 1000 людей, було багато як національної, так і партійної символіки.

Першим з вітальним словом виступив депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка. Він розповів, що з подій 1918-1919 років потрібно негайно зробити висновки, адже і в сучасній Україні існує п’ята колона, що намагається роз’єднати українців. Ірина Фаріон, депутат Верховної Ради України, додала: «Тодішні нікчемні політики привели кволу державу до поразки, тому це має стати уроком для сьогоднішнього покоління».

«Головний ворог – це малоросійство, кочубейство і зрадництво. Не треба ні з ким воювати, крім власних слабкостей» - сказала вона. Зі слів Ірини Фаріон, прагнення українців бути разом закладено в генах, тому потрібно боротися із псевдонауковими термінами, такими як «політична нація», оскільки в основі нації є етнічність. І саме етнічність спричинилася до об’єднання українців в одну державу.

Також у заході взяли участь поет та дисидент Ігор Калинець, голова ЛОО Всеукраїнського об’єднання ветеранів Другої світової війни Богдан Винниченко, голова Львівської обласної організації «Просвіта» Ярослав Пітко, депутат обласної ради Юрій Підлісний, народні депутати Андрій Парубій та Юрій Михальчишин.

Фото Сергія Бобри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ