Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам'ять жертв Голодоморів

Близько трьохсот осіб сьогодні, 27 листопада, у центрі Львова біля пам’ятника Т. Шевченку вшанували пам'ять жертв Голодоморів і запалили свічки.

На майданчику біля пам’ятника Т. Шевченку зі свічок було викладено напис «Пам’ятай про Голодомор», 1932-1933, а також хрест та свічку.

По периметру площі вишикувалися курсанти Львівського ліцею імені Героїв Крут. Всі хлопці мали чорні стрічки з написом – Голодомор – геноцид. Такі самі стрічки мали і представники обласної та міської влади, що взяли участь у заході. Зокрема, Василь Горбаль, Мирон Янків, Мирослав Сеник, Андрій Садовий, Василь Павлюк та інші.

Отож, громадська акція «Запали свічку» розпочалася з хвилини мовчання. Потім виступив чоловічий хор «Дударик». За цим було запалено свічки в пам'ять про тих, хто загинув під час голодомору 1932-33 рр.

На акції було багато молоді.

На півгодини – з 16.00 до 16.30, в той час, коли тривала акція "Запали свічку", рух транспорту у центрі Львова був заблокований.

Нагадаємо, сьогодні Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років.

За оцінками науковців, у результаті штучно організованого голоду 77 років тому загинуло від 3 до 7 мільйонів людей.

День пам’яті жертв голодоморів запровадив 1998 року Президент України Леонід Кучма. У 2006 році Верховна Рада визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Сьогодні жалобні заходи відбуваються в усіх регіонах України, а також у багатьох інших куточках світу.

Фото - Михайло Дашкович, Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ