Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Маріуполі ставлять блокпости від Тарути - у 20 разів дорожчі за Hesco. Фото

1/3
У Маріуполі встановлюють бетонні блокпости, які коштують по 2,5 млн грн кожний. При цьому раніше МВС відмовилося від конструкцій компанії Hesco, вартість яких у 20 разів менша. Про це повідомили "Наші гроші".

"Споруди виготовляються на місцевому домобудівельному комбінаті. Генеральним підрядником будівництва фортифікаційних споруд у Маріуполі виступає "Азовстальбуд" Олексія Тарути, брата колишнього губернатора Донеччини Сергія Тарути. За 2,5 млн грн (близько $100 тис.) можна придбати двоповерховий будинок у престижному передмісті Києва. Подібний за розмірами блокпост з конструкцій компанії Hesco коштує $6 тис., або у 20 разів дешевше від бетонної споруди Тарути. Однак Міністерство внутрішніх справ нещодавно відмовилось від американських конструкцій через те, що вони істотно дорожче", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив сайт "0629" з посиланням на начальника групи оперативного забезпечення сектору "М" полковника Олега Мамеліна, бетонні блокпости можуть виготовлятись з чотирма та вісьмома гранями. Вартість будівництва, транспортування та встановлення одного пункту, за його словами, становить 2,5 млн грн.

Наразі встановлено вже дві такі споруди - на одному з блокпостів та поряд з обласним управлінням МВС у Приморському районі Маріуполя.

Як раніше повідомляло Укрінформу джерело у правоохоронних структурах, у Нацгвардії та МВС заявили, що наразі вони не потребують бастіонів американського виробника фортифікаційних споруд Hesco Bastion Inc для зміцнення своїх позицій на сході.

При цьому, на початку лютого, коли у навчальному центрі Нацгвардії у Нових Петрівцях пройшла демонстрація і випробування бастіонів Хеско, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що "це те, що нам потрібно".

Командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Микола Балан пізніше пояснив, чому Нацгвардія не уклала угоду на закупівлю американських захисних модулів після їх презентації та випробовування на початку лютого: ціна значно зростає через необхідність сплати ПДВ та митного збору.

Нагадаємо, Hesco Bastion Inc є постачальником фортифікаційних споруд для міноборони США, Великої Британії, сил НАТО та ООН.

Укрінформ


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ