Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У неправомочній сесії Львівської міської ради оголосили перерву: спробують знайти кворум. Фото

Сьогодні, 15 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради після того, як депутати не прийшли на сесію міський голова Львова оголосив перерву до 11.30 та попросив секретаріат обдзвонити депутатів та переконати їх прийти на сесію. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Депутати фракцій, які прийшли на сесію, оголосили спільну заяву з приводу бойкоту бюджетної сесії. Зокрема, в заяві йдеться про те, що в Україні війна, в тому числі Україна переживає й економічну агресію."Почати реформи можна тільки прийнявши бюджет. Ще 10 днів тому надіслали проект бюджету. Ми вважаємо, що відкладати це не лише безвідповідально, але й потурання агресору", - сказав депутат від УДАРу Анатолій Крачковський.

Тих депутатів, які вагаються, закликали керуватись не політичними обставинами, а доцільністю."Не прихід на сесію - це неповага до тих колег, які прийшли, і до громади, яка чекає на бюджет", - сказав Крачковський.

Секретар ради Василь Павлюк попросив перерву і сказав, що сесія не правомочна, а тому всі виступи не мають сили.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що раніше лунали думки, що, можливо, не варто проводити сесію нині, адже багато депутатів ще у відпустках і не в Україні. Він подякував усім, хто прийшов на сесію. "Не можу зрозуміти відсутності колег зі "Свободу", бо жодних логічних пояснень бути не може. Несвоєчасне прийняття бюджету ставить під сумнів виплату платні для медиків та освітян", - сказав Садовий.

У результаті на момент оголошення перерви в залі зареєструвалося 39 депутатів, щоб розпочати роботу сесії треба ще 7 депутатів. "В залі є депутати, які не зареєструвалися, але присутні. За 8 років, що я є головою міста, це перший раз, що частина депутатів не прийшла на засідання", - сказав Садовий.

Депутат Олександр Алєксєєв попросив ще кілька днів бюджетних слухань, щоб остаточно розібратися з бюджетом і зняти напругу. Садовий погодився, але сказав, що варто почати бюджетний процес: "Ми маємо намір розглядати загальний фонд бюджету - це зарплата, яку нам треба виплатити людям, а бюджет розвитку ми допрацюємо".

Депутати від "Свободи" Петро Новосад сказав, що в депутатів нема розписаного бюджету, а тому незрозуміло, за що вони мають голосувати.

Депутати пропонували не оголошувати перерву, а одразу визначитися з іншим днем проведення сесії, однак перерву таки оголосили. Депутат Ерік Парсаданян сказав, що не варто будувати ілюзій про те, що після перерви кворум буде.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ