Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта презентувала марку «Пам’яті героїв Небесної Сотні»

1/3
Сьогодні, 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, Укрпошта презентувала та здійснила церемонію спецпогашення художньої поштової марки «Пам’яті героїв Небесної Сотні». У заході взяли участь в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук, художник поштової марки Кость Лавро та син загиблого Юрія Пасхаліна, повідомив Центр зв'язків з громадськістю УДППЗ "Укрпошта".

Спецпогашення символічно відбувалося у приміщенні Головпоштамту в Києві на Майдані Незалежності – у серці української Революції гідності та місця, де припинили битися серця багатьох її учасників – героїв Небесної Сотні. Вони віддали своє життя, захищаючи права і свободи людини та відстоюючи європейське майбутнє України.

«На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, Укрпошта презентує художню поштову марку «Пам’яті героїв Небесної Сотні», – відзначив на церемонії спецпогашення керівник Укрпошти Ігор Ткачук. – Герої не вмирають. Вони житимуть у наших серцяхще сотні, тисячі років. Ця художня марка промовисто розкаже всьому світу про хоробрість та героїзм наших співвітчизників».

Художником поштової марки виступив визначний майстер сучасної української графіки, Член Спілки художників України, Лауреат Національної Премії України імені Тараса Шевченка художник Кость Лавро. Сюжет маркового аркушу пронизаний трагізмом і біллю. Сльози  жінок,  свічки і човен, який несе Героїв на небеса. По центру маркового аркушу розміщено імена усіх Героїв Небесної сотні.

«Сьогодні трагічний день та дата, яку ми ніколи не забудемо, – відзначив автор дизайну поштової марки Кость Лавро. – Ми завжди пам’ятатимемо той героїчний вчинок, який зробила «Небесна Сотня». Працюючи над створенням поштової марки, я намагався вкласти всі почуття та настрої, які в мене, як безпосереднього учасника, викликали події на Майдані. Ця тема є дійсно непростою і тяжкою. Вже людям вирішувати, чи вдалося мені передати весь трагізм та біль минулорічних подій на поштовій мініатюрі».

Вже за перші години презентації поштової марки на Головпоштамті розійшлося майже 900 її примірників. Загалом тираж марки складає 197 тис. примірників, номінал  – 2 грн. Придбати філателістичну продукцію можна у всіх відділеннях поштового зв’язку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ