Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уперше за останні 5 років у Західній Україні відбулися тактичні навчання з бойовою стрільбою. Фото

На Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Сухопутних військ ЗСУ (колишній Яворівський загальновійськовий полігон) особовий склад 128-ї окремої механізованої бригади провів батальйонне тактичне навчання з бойовою стрільбою. За навчанням спостерігав начальник Генштабу – Головнокомандувач ЗСУ генерал армії України Сергій Кириченко.

 

За словами начальника Генштабу, це  ці навчання стали реальною перевіркою готовності батальйону до військових дій. «Можна провести навчання на паперах і поставити позитивну оцінку, але зовсім інше перевірити реальну готовність», – зазначив генерал армії України Сергій Кириченко. Також він наголосив, що подібні тактичні навчання з бойовою стрільбою на території Західної України проводяться вперше за останні 5 років.

 

Начальник Генштабу Сергій Кириченко позитивно оцінив батальйонне навчання. «Можна поставити добру оцінку недосвідченому учневі», – зауважив він.

 

За інформацією заступника командира 13 армійського корпусу  Сухопутних військ ЗСУ полковника Ігоря Пюрка, до навчання залучено понад 150 одиниць військової техніки та близько тисячі військовослужбовців. Було встановлено близько 700 мішеней. «128-ма окрема механізована бригада відбивала наступ умовного противника з подальшим переходом у наступ та відновлення позицій», – розповів полковник.

 

Нагадаємо, що на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Сухопутних військ ЗСУ (Яворівський загальновійськовий полігон) під керівництвом командира 128-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ полковника Петра Ромигайлаь проходить командно-штабне навчання з управлінням 128-ї окремої механізованої бригади, що дислокується на Закарпатті.

 

Залучено окремий гірсько-піхотний батальйон та засоби його підсилення, що входять до механізованого зєднання. А саме: три гірсько-піхотні роти, одна вогнева рота. Їх підтримували мінометна, артилерійська батареї, розвідувальна рота, взводи РХБЗ, розвідки та зв’язку. З повітря прикривали наземні війська два вертольоти Мі-24.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ