Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Величезний рекламний банер приносить театру ім. Заньковецької 16-17 тис. гривень на місяць

1/2
У Львові на будівлі Національного академічного театру ім. М. Заньковецької з боку проспекту Свободи встановлено величезний рекламний банер мобільного оператора МТС. Як повідомив генеральний директор театру ім. М. Заньковецької Андрій Мацяк, у такий спосіб театр не тільки прикриває невідремонтовану частину фасаду будівлі, але й одержує від фірми, яка розмістила рекламу, 16-17 тисяч гривень на місяць.

Одержані кошти спрямовуються на нові театральні постановки, придбання будівельних матеріалів для виконання ремонтних робіт та на інші поточні видатки.

За словами Андрія Мацяка, впродовж 2014 року театр не одержав ані копійки з державного бюджету на ремонт будівлі театру . Понад те, наприкінці 2013 року утворився борг за виконані ремонтні роботи в обсязі 1,5 млн гривень, який дотепер не погашено. Життєдіяльність театру та проведення необхідних ремонтних робіт здійснювалися впродовж року за рахунок надходжень від продажу квитків, коштів спонсорів та доброчинних пожертв.

Нагадаємо, що на завершення капітальних ремонтно-реставраційних робіт театр потребує понад 1 млрд гривень. В 2017 році театр відзначатиме 100-річчя від свого заснування. 2013 року Верховна Рада України ухвалила постанову про відзначення ювілею, згідно з якою в 2013-2017 роках заплановано виділення коштів на завершення ремонтно-реставраційних робіт будівлі Національного академічного театру ім. М. Заньковецької.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ