Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Від Бандери до Шевченка простягся «живий ланцюг» для Януковича

Сьогодні, 22 січня, у Львові від пам’ятника Степана Бандери до пам’ятника Тараса Шевченка простягся «живий ланцюг» для Януковича. В акції святкування Дня Соборності України взяло участь більш як 10 тисяч львів’ян та гостей міста. До Львова прибули й гості з інших областей, зокрема з Луганська, для того, щоб «з’єднати» Україну.

Ланцюг простягся від пам’ятника Степану Бандері, біля Собору Св. Юра, вул. Листопадового чину повз Львівський університет ім. І. Франка,  вул. Січових Стрільців і аж до пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

Рівно об 11.00 усі учасники «живого ланцюга» взялися за руки. Біля пам’ятника І. Франку учасники акції виклали пазлами-областями карту України, а опісля кілька десятків жовто-блакитних повітряних кульок випустили в небо.

 

О 12.00 процесія з учасників «живого ланцюга» почала рухатися до пам’ятника Тарасу Шевченку, де розпочалося народне віче. Колона рухалася з прапорами України та червоно-чорними прапорами, з плакатами на честь Романа Шухевича та Степана Бандери. Також до пам’ятника Шевченку урочисто принесли велике полотнище – жовто-блакитний прапор

 

Коли процесія прибула, то біля пам’ятника Т.Шевченкові відбулося віче за участі представників політичних партій та громадських організацій. Потім біля Божої Матері на пл. Міцкевича відбувся екуменічний молебень за єдність українського народу.

 

Акція пройшла без партійних символік виключно під жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами.

 

За словами організаторів акції, сьогоднішній «живий ланцюг» є посланням для Президента Віктора Януковича з нагадуванням того, що Україна єдина, і в українців вона одна.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ