Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вілкулу у Львові показали Службу 112, яка поки що не стала «911». Фото

Віце-прем’єр-міністрові України Олександрові Вілкулу сьогодні, 19 листопада у Львові під час відвідин будівлі головного управління ДСНС у Львівській області продемонстрували можливості Служби 112, яка повинна координувати роботу усіх служб порятунку – міліції, рятувальників, пожежників та швидкої.

Сигнал про надзвичайну ситуацію надходить за єдиним номером «112», оператори розпитують, що саме сталося і скеровують на місце випадку, при потребі, міліцію, рятувальників, пожежників, медиків, аварійну газову службу тощо. Також потерпілий може поговорити з психологом. Оператори можуть спілкуватися крім української англійською, німецькою й іншими мовами.

Як запевняють рятувальники, це служба, яка уже повноцінно працює, залишилося лише інтегрувати в неї міліцію, швидку, інші підрозділи. Але для цього їх потрібно обладнати подібними комплексами. .

Начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський зазначив, що Служба 112 в регіоні уже приймає «тривожні виклики» від населення. Планується, що цей пілотний проект, в якому використовуються і власні розробки львівських рятувальників, буде масштабований на всі регіони України.

Також Олександр Вілкул проконтролював роботу Консультаційного центру ДСНС, створеного для надання оперативної та достовірної інформації стосовно надзвичайних ситуацій, щодо того, як зберегти життя і здоров’я в небезпечних умовах.

Під час спілкування з журналістами віце-прем’єр наголосив на тому, що нині особливу увагу слід звертати на запобігання надзвичайних ситуацій і на якісне інформування населення.

«В ДСНС є кілька функцій, найголовніша – запобігти небезпеці. А це велика кропітка робота, це питання має багато складових. Друге – своєчасне реагування, і служба надзвичайних ситуацій України в цьому плані є однією з найкращих. Те, над чим треба багато працювати – це питання інформування населення, і його треба вирішувати якомога швидше», – сказав Вілкул.

Урядовець разом з головою Львівської ОДА Олегом Салом вручили сертифікати на службове житло 14 сім’ям рятувальників і документи на три нових снігоходи, які передадуть у гірські райони області. Сергій Дмитровський подякував і вручив Олександрові Вілкулу статуетку покровителя пожежників святого Флоріана.

Віце-прем’єр також відвідав музей пожежної техніки на території управління і залишив запис у книзі почесних гостей. 

Фото - Павло Паламарчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ