Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Вимоги львівських підприємців дійдуть до вух Азарова і Литвина – обіцянка Горбаля

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зателефонує до глави уряду Миколи Азарова та голови Верховної ради Володимира Литвина і повідомить їм про акцію протесту підприємців з львівських ринків та їх вимоги. Таку обіцянку керівник області дав сьогодні, 4 листопада під час зустрічі з представниками пікетувальників.

Підприємці своєю чергою озвучили претензії до Податкового кодексу – надто великі податки, відсутність єдиного вікна для всіх виплат, незгода з вимогою про обов’язкові касові апарати.

Пікетувальники заявили, що новий кодекс поставив в їх на межу виживання, адже кожному дрібному бізнесмену доведеться щомісяця сплачувати не менше 1,5 тисячі гривень різних податків і зборів.

Також було зачитано лист до Президента, в якому вимагалось взагалі скасувати новий кодекс, реформувати пенсійну систему, відправити у відставку прем’єр-міністра Миколу Азарова та віце-прем’єра Сергія Тігіпка.

Голова ОДА запевнив протестувальників, що завжди готовий їх підтримати і вислухати якщо у них виникають проблеми з контролюючими органами.

Під час зустрічі сторони домовилися про те, що троє представників від львівських підприємців, серед яких голова Асоціації самоврядних ринків, разом з заступником голови Львівської ОДА Геннадієм Дмитренком складуть листа до прем’єр-міністра Миколи Азарова та голови Верховної ради Володимира Литвина, в якому викладуть свої вимоги стосовно нового Податкового кодексу.

Задля оперативності листа скерують факсом до Кабміну і Верховної ради, а копію відправлять звичним офіційним шляхом.

Після перемовин голова ОДА вийшов до пікетувальників і повідомив, що про акцію уже знають в Кабміні та Верховній раді. Його промову зустріли поодинокими оплесками.

Нагадаємо, сьогодні, 4 листопада близько трьох тисяч підприємців Львова вийшли під стіни Львівської ОДА з вимогами не приймати податковий кодекс. Люди кричали «Ганьба!», «Нас багато - нас не подолати!», «Геть Азарова!», Геть Тігіпка!». Також підприємці тримали плакати «Де податок на розкіш?», «Кожному депутату по касовому апарату!». Подібні акції відбуваються по всій Україні та в Києві.

Фото - Михайло Дашкович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ