Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Янголів Інститутської нагородили відзнаками за мужність і порятунок людських життів. Фото

П’ятьох львів’ян, які 20 лютого відчайдушно кинулись на Інститутську, аби з-під куль снайперів витягти поранених та забрати полеглих активістів Майдану і яких назвали Янголами Інститутської, сьогодні, 3 травня, з нагоди Дня Львова нагородили орденом «Почесний знак Святого Юрія». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Хлопці – студенти львівських вишів: Ігор Фльорко (18 років), Павло Дьокін (19 років), Андрій Седлер (20 років), Микола Притула (20 років), Ігор Галушка (18 років).

Історія п’яти друзів, які  разом поїхали на Майдан, разом пішли на Інститутську, щоб рятувати людей, і разом вижили, вразила українців.

Самі хлопці героями себе не вважають і переконані, що зробили те, що мали зробити.

Сьогодні, 3 травня, за сміливість у дні боротьби за волю та єдність України, за вірність у будівництві щасливої та справедливої держави, за мужність без вагань стати охоронцями рідної землі та з нагоди Дня міста Львова міський голова Львова Андрій Садовий вручив Героям відзнаку – орден «Почесний знак Святого Юрія».

Чит. також: «Янголи Інститутської: Історія п’ятьох сміливців, які під кулями снайперів рятували поранених».

Такою ж відзнакою нагороджено і синкела у справах капеланства Львівської архиєпархії, настоятеля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отця Степана Суса – за молитовність і щиру місіонерську працю у дні боротьби за волю та єдність України, відданість своїй пастві, духовну опіку над рідною землею, та любов до свого народу.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ