Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович привітав Львівський університет ім. І Франка з 350-літтям, Табачник – ні

Учора, 20 січня, один із найстаріших та найповажніших вишів країни святкує свій день народження. Львівському національному університету ім. І. Франка виповнилось 350 років. З цієї нагоди Президент України Віктор Янукович надіслав вітального листа, від міністерства освіти, як запевнили у прес-службі університету, не було нікого.

Отож, в актовій залі головного корпусу Львівського національного університету ім. І. Франка відбулось урочисте засідання Вченої ради. Поздоровити ювілярів завітали голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, міський голова Львова Андрій Садовий, Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, священик Греко-католицької церкви Ярослав Чухній, посол Республіки Австрія Вольф Дитріх Гайм. А от з Міністерства освіти і науки гостей не було. Натомість Президент України Віктор Янукович надіслав вітального листа. Його зачитав Михайло Цимбалюк, побажавши від себе «написати нову сторінку університету разом».

Була виголошена не одна промова. «Божої ласки та великої єдності» побажав Андрій Садовий, «пізнати велику відповідальність та славити діями своїми Бога, а відтак і свій народ» – отець Ярослав Чухній. Пан Посол Вольф Дитріх Гайм наголосив на тому, що Україну і Австрію поєднала постать Івана Франка, що здобував освіту і у Відні. Вольф Дитріх Гайм побажав університетові наснаги ще на 350 років, а також плідної співпраці з його країною.

Також були представлені ювілейні монети, номіналом 2 та 5 грн, виготовлені саме з нагоди 350-ліття університету. Також Укрпошта спеціально до цієї дати виготовить пам’ятні конверти та марки.

Захід завершився нагородженням науковців університету пам’ятними медалями.

Брак уваги з боку Міністерства освіти і науки працівники університету пояснили тим, що річницю університету святкуватимуть протягом цілого року, відтак, масштабні урочистості будуть організовані 11 жовтня (День львівського національного університету). Однак саме 20 січня є офіційним днем народження Львівського національного університету ім. І. Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ