Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Депутати поділили 48 млн грн на дороги: найбільше дісталось Дрогобицькому району. Відео

Учора, 21 травня, у Львівській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку. Засідання пройшло надзвичайно емоційно, адже присвячене воно було розподілу коштів на капітальні та поточні ремонти автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок коштів спеціального фонду обласного бюджету.

Ще перед початком засідання в коридорі депутати та члени комісії активно обговорювали скільки коштів на який район виділяють. Хтось тішився, а хтось обурювався. Зрозуміло, що питання розподілу таких коштів - це питання честі депутата мажоритарника і питання лобіювання інтересів власного округу, адже пізніше з чимось таки доведеться йти до громади.

Загалом на ремонт доріг виділили 48 152 550,7 грн.

Голова комісії Михайло Задорожний оголосив на початку, що цей розподіл здійснюється за пропозиціями Служби автомобільних доріг Львівщини і за напрацюваннями комісії.

Під час сварок та криків годі було добрати, хто з чим згідний, а кого що не влаштовує. Депутати час від часу позирали на журналістів, вимагаючи поглядом належно розповісти про начебто несправедливий розподіл коштів. Зокрема, їх обурило, що найбільше коштів дісталось Дрогобицькому району (в тому числі, Дрогобичу, Трускавцю, Бориславу), а саме 5 699 414,5 грн.За словами присутніх, цьому посприяв голова комісії, який є вихідцем із цього ж району

Журналісти, звісно ж, згодні були вислухати невдоволених, однак на диктофон ніхто нічого коментувати не квапився.

Ще до початку обговорення депутати вимагали забрати від Дрогобицького району 2 млн грн і передати їх Сокальському, але таку пропозицію не підтримали.

«Несправедливо 6 млн грн давати на Дрогобицький район, коли там протяжність доріг менша ніж в інших районах», - кричав один із присутніх.

Головау комісії Михайло Задорожний пояснив таку суму тим, що мова йде не лише про район, але й про три міста обласного значення - Дрогобич, Трускавець, Борислав.

«Якщо поділити цю суму на чотири, то вийде по 1,5 млн грн, а це ще менше ніж на інші райони», - казав Задорожний.

Натомість депутат від «Фронту змін» Ганна Костюк заявила, що Дрогобицькому району, від 2010 року «завжди дістається найбільше грошей на дороги».

Ще один депутат Ярослав Мудрий заявив, що кошти виділили на окремі дороги, по яких взагалі ніколи ніхто не їздить і де немає великої кількості населених пунктів.

Обурення депутат викликало те, що на дорогу Малечковичі – Нагоряни до 236 600 грн додали ще 500 тис грн..

«Чия там дача?», - запитав депутат Ярослав Мудрий.

У відповідь отримав шквал обурення і покинув залу, де відбувалося засідання комісії.


Відео з youtube користувача Люба Огірок.

Далі пристрасті вгамувались і депутати швидко погодили запропоновані суми на дороги без особливо пристрасного обговорення.

Отже, кошти розподілили так:

Бродівський район на 18 доріг отримав 2 517 395 грн.

Буський район на 4 дороги отримав 1 975 407, 2 грн.

Городоцький район на 5 доріг отримав 1 924 840 грн.

Дрогобицький район на 5 доріг отримав 5 699 514,5 грн.

Жидачівський район на 2 дороги отримав 1 432 700 грн.

Жовківський район на три дороги отримав 1 921 784 грн.

Золочівський район на три дороги – 2 936 632,2 грн.

Кам'янко-Бузький район на чотири дороги отримав 1 005 600 грн та ще 1 599 млн грн. за рахунок резервного фонду.

Миколаївський район на три дороги отримав 1 168 900 грн.

Мостиський район на п’ять доріг – 3 831 111,7 грн.

Перемишлянський район на чотири дороги – 2 771 204,8 грн.

Пустомитівський район на шість доріг отримав 2 623 990,2 грн.

Радехівський район на три дороги – 1 481 300 грн.

Самбірський район на шість доріг отримав 3 132 584, 1 грн.

Сокальський район на п’ять доріг – 2 587 050 грн.

Старосамбірський район на три дороги отримав 1 534 700 грн.

Стрийський район на п’ять доріг отримав 2 104 783,2 грн.

Сколівський район на чотири дороги отримав 2 847 771, 6 грн.

Турківський район на дві дороги отримав 2 203 362 грн.

Яворівський район отримав на одну дорогу – 2 451 919,3 грн.

Один із депутатів заявив, що Сокальський район недофінансували і запропонував голові комісії подарувати машину BMW Х-5, якщо він переїхав жити у Сокальський район.

Документ, який отримали журналісти.

Як повідомила прес-служба Львівської обласної ради, цей перелік доріг сформований відповідно до Програми фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, на 2013 рік, затвердженої на сесії Львівської обласної ради, за поданням Служба автомобільних доріг у Львівській області з врахуванням пропозицій депутатів Львівської обласної ради.

Голова постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв'язку Львівської обласної ради Михайло Задорожний зазначив, що Служба автомобільних доріг Львівської області відбирала у першу чергу ті об’єкти, які найбільше потребують ремонту.

Також при складанні переліку було враховано дороги, на які ще минулого року була виготовлена проектно-кошторисна документація. Окремо депутати рекомендували відремонтувати й ті дороги, що ведуть в села та містечка області, пов’язані з визначними іменами чи подіями в історії Львівщини й де щорічно відбуваються культурно-громадські заходи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ