Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська облрада готує позов до Нацради з питань телебачення і радіомовлення: боротьба за «Львів – ТБ». Відео

Позбавлення ефіру «Львів-ТБ» – це добре спланована акція влади проти Львівської обласної ради. Про це сьогодні, 5 жовтня, повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій.

Учора, 4 жовтня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила результати конкурсу на ефірне мовлення на 12 телеканалі у Львові. Своїм рішенням Нацрада забрала 4 години ефірного мовлення у комунального підприємства «Телекомпанія «Львів-ТБ», засновником якого є Львівська облрада, і статутним завданням якого було висвітлення діяльності депутатів місцевих рад та інформування про цю діяльність жителів Львівщини, висвітлення основних подій як політичного, так і соціального характеру, що відбуваються у Львівській області та в Україні.

Петро Колодій наголосив, що одночасно із цим рішенням, Нацрада передала мовлення Львівській обласній державній телерадіокомпанії, підпорядкованій центральній владі і підконтрольній ОДА. Відтепер, очевидно, мешканці Львівщини не матимуть змоги у прямому ефірі спостерігати за сесіями місцевих рад, слідкувати за діяльністю своїх обранців у радах.

«Чотири години ефірного мовлення передали ЛОДТРК. Якщо згадати передісторію, то з «Львів-ТБ» буле певні проблеми. Нацрада виявила певні порушення в діяльності телекомпанії, яку тоді очолював Хвойницький. Була створена тимчасова комісія, яка неодноразово вказувала Хвойницькому на порушення. Після цього рішенням сесії Хвойницького звільнили, порушення усунули і телекомпанія продовжувала роботу. Хвойницький став генпродюсером на ЛОДТРК, яка нині і отримала чотири години «Львів-ТБ». Це спланована акція», – заявив Петро Колодій.

За словами Петра Колодія, "Львів-ТБ" був одним із не багатьох інформаційних майданчиків, на якому львів'яни могли спостерігати прямі трансляції сесій рад та чути правду від опозиційних до чинного режиму депутатів та політиків.

«В ефірі цього каналу поширювалася інформація про корупцію в органах влади, зокрема, на митниці, про знищення львівських лісів, про тиск на підприємців, про наступ центральної влади на українську історичну пам'ять, національні та соціальні права українців», – зазначив Петро Колодій.

Відповідаючи на запитання Гал-інфо, чи означає це, що журналісти залишаться без роботи Петро Колодій зазначив: «Ми сьогодні напрацьовує кілька варіантів, в якому форматі буде працювати «Львів-ТБ». Відбудеться зміна формату. Про закриття поки не йдеться».

Комунальне підприємство та Львівська обласна рада планує відстоювати у судах право на ефірне мовлення. Зокрема, як зазначив в.о. директора КП «Телекомпанія «Львів-ТБ» Максим Ощіпко, юристи готують позов до Київського окружного адміністративного суду про визнання протиправним рішення Нацради про визначення переможця на 4-годинне мовлення на 12 каналі у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ