Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львів’яни, яких вполював «Беркут». Відео

23 січня близько 4.30 у Києві відбулося так зване полювання на Автомайдан. Зокрема, Беркут захопив жовтий бус. У ньому були переважно активісти зі Львівщини. Як розповіли родичі затриманих, тоді автомайданцівців попросили привезти на Майдан дрова та воду. Жовтий бус підрізав автомобіль Беркуту без номерних знаків, силовики закидали бус світло-шумовими гранатами, затримали та жорстоко побили активістів.

Фото - povnatorba.com

За версією слідства, автомайданівці, начебто «таранили» авто Беркуту та закидували його камінням.

Натомість в Інтернеті оприлюднено відео з автореєстратора, з якого чітко видно, як жовтий бус, у якому були львів’яним, підрізав автомобіль без номерних знаків.


Відео Lepre Valentine.

Затриманих жорстоко побили в Маріїнському парку, їх змушували більше години стояти на колінах у снігу, говорити «Слава «Беркуту», рвали на них одяг, били та усіляко принижували честь та гідність.


Відео 5 канал.

Наразі відомо, що одному з активістів (які тоді постраждали) Нестору Дидику зі Стрия змінили міру запобіжного заходу на домашній арешт.

21-річному Віктору Давидяку з Миколаївського району Львівської області, у якого через побиття при затриманні є серйозні проблеми зі спиною і який перебуває у лікарні, теж змінили запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Під домашній арешт посадили і 20-річного Ігора Мисяка з Миколаївського району Львівщини, який також постраждав від силовиків.

У Львові на лікуванні перебуває 41-річний мешканець с. Комарного Городоцького району Андрій Ленець, який теж перебував у бусі і був особливо жорстоко побитий Беркутом. Як повідомила народний депутат Ірина Сех, цьому чоловікові беркутівці вибили п'ять зубів та зламали щелепу. Лікарі наклали постраждалому 20 швів на голову та діагностували закриту черепно-мозкову травму.

Відомо, що слідчі вже намагалися потрапити до нього у лікарняну палату через пере кваліфікування статті обвинувачення з хуліганства на участь у масових заворушеннях.

Завтра, 13 лютого, о 10.20 Апеляційний суд Києва розглядатиме ще одну справу автотмайданівця, якого тоді вполював Беркут. Йдеться про львів’янина Олексія Салиги, який нині утримується у Лук’янівському СІЗО і якого так само жорстоко побив Беркут.

Нагадаємо, що 10 лютого, Олексію Сализі справу перекваліфікували з хуліганства та непокору міліції на участь у масових заворушеннях, а це передбачає відповідальність від 8 до 15 років ув’язнення.

Додамо, що у Львові на лікуванні нині перебуває ще один постраждалий від дій міліції. 24-річний мешканець Бродівського району Львівщини Юрій Мотерецький постраждав від вибуху світло-шумової гранати у Києві, яку йому кинули під ноги під час розгону мітингувальників у Києві.

У Києві медики хотіли ампутувати ногу постраждалому, однак було прийнято рішення забрати його на лікуванні до Львова. Його лікують за допомогою апарату Ілізарова.

Як повідомила Ірина Сех, працівники міліції теж мали намір «поспілкуватися» з ним, однак лікарі, посилаючись на важкий стан потерпілого, забороняють проводити з ним слідчі дії.

Також 7 лютого, вночі до Львова на лікування привезли одного із постраждалих внаслідок вибуху в Будинку профспілок, 6 лютого. 20-річний Роман Дзівінський у важкому стані, госпіталізований в реанімаційне відділення 8-ї лікарні Львова. Йому ампутували кисть лівої руки та три пальці правої руки. Окрім того, він отримав численні поранення та термічні опіки обличчя та очей.

Наразі лікарі не дозволяють міліції проводити слідчі дії з постраждалим, однак таких спроб було вже кілька.

Додамо, що 9 лютого, близько 01.00, 15-річний Назар Держило, який постраждав від вибуху в Будинку профспілок у Києві, у супроводі народних депутатів та медиків виїхав з України та продовжить лікування у Військовому госпіталі у місті Вроцлаві у Польщі.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, 15-річний Назар Держило перебував у важкому стані. Лікарі діагностували у нього черепно-мозкову травму, пошкодження лицевого черепу, забій ока (праве око видалене), забій мозку, перелом виличної кістки, відкриту черепно-мозкова травму.

Додамо, що учора, 11 лютого, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати поцікавились у заступника начальника - начальника міліції громадської безпеки ГУ МВС України у Львівській області Сергій Маруняк підтвердив, що правоохоронці не можуть проводити слідчі дії, коли є заборона головного та лікуючого лікаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ