Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Євромайдані у Львові закидали яйцями та спалили опудало головного комуніста країни. Фото. Відео

На Львівському Євромайдані перед самим відзначенням Нового року за юліанський календарем радикальні активісти в масках закидали яйцями і спалили опудало лідера Компартії України Петра Симоненка. За цим дійством спостерігало десятки львів’ян, яким акція схоже сподобалась.

Про це повідомило видання "Справжня варта".

Організатори акції, які за непідтвердженою інформацією належать до так званого «Правого сектору» Євромайдану встановили на клумбі поряд із пам’ятником Т.Шевченку опудало із табличкою «Комуніст Сіманєнка» та фотографією політика на місці обличчя.

За словами активістів, акція була відповіддю на спалення 9 січня в Криму портретів лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери, керівника ОУН Романа Шухевича та полковника Української Народної Республіки Євгена Коновальця. А особу Петра Симоненка було обрано для акції як головного комуніста країни, оскільки за словами активістів, ті хто спалював портрети в Севастополі були комуністами.

Спершу всім охочим пропонувалось поцілити в комуніста курячим яйцем, яких активісти припаси цілих два лотка. За влучний кидок «снайпер» нагороджувався цукеркою. Охочих жбурнути в плюшевого лідера Компартії виявилось чимало – від старого до малого.

Після змагання на влучність один із організаторів акції запропонував спалити вже розстріляне яйцями опудало. Інші активісти почали скандувати «Спа-ли-ти!» і обливши горючою рідиною «Симоненка» запалили його.

В цей час декілька активістів в масках запалили фаєри, вигукуючи «Гори, гори ясно, щоби не погасло!». 

Опудало згоріло до тла менше ніж за хвилину.



Фото та відео Валерій Шмаков.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ