Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський канал в стилі пропаганди Гебельса обурився пререпохованням на Львівщині "соратників Гітлера"

Російський телеканал "Росия 1" подав власну інтерпретацію перепоховання дивізійників СС "Галичина", яке відбулося 28 липня в селі Гологори Золочівського району на Львівщині. Журналісти програми "Вєсти" обурені як фактом поховання "соратников Гитлера" зі всіма військовими почестями, так і мовчанкою влади, бо "во Львове националисты по большей части и есть власть".

Подаємо переклад тексту сюжету:

«Соратників Гітлера не тільки поховали з усіма військовими почестями, але і відспівали у церкві. Про причини, через які в республіці так пишаються людьми, про яких у самій Німеччині сором'язливо воліють не згадувати.

Перепоховати есесівців вирішили по вищому розряду: труни покрили державними прапорами, місцеве інтернет-видання із захватом повідомляло подробиці.

Чит. також: «На Львівщині перепоховали 16 вояків дивізії «Галичина». Фото»

Львівські комунальники самовіддано вжилися в шокуючі ролі  - службу в уніатській церкві відстояли в есесівській формі: блискавки на петлицях, черепи і свастика на касках і фуражках, Schmeisser в руках. Потім розмаїта процесія (до есесівців приєдналися козаки в шароварах і старенькі бандерівці) рушила в бік сільського цвинтаря.

Після того як місцевий поет Теодор Кукурудза прочитав написане з нагоди, переодягнений офіцером командир почесної варти, нітрохи не соромлячись, перейшов на німецьку.

Найважливіший гість - чинний депутат українського парламенту від націоналістів Олег Панькевич. На рештки есесівців його соратники наштовхнулися насправді досить давно, але церемонію притримували до круглої дати. Цього року дивізії СС "Галичина" - 70 років. Кривавий шлях створеного фашистами підрозділу закінчився якраз в цих краях.

У 1944-му "Галичина" згинула в Бродівському котлі. Почалося ж усе з Волинської різанини, під час якої було вбито десятки тисяч поляків. Ось історія загибелі лише одного польського села.

"Убили всіх - від немовлят до старих. Сокирами, ломами, молотками ... Тільки за те, що були поляками. Українці з сусіднього села на наступний день чули плач недобитих дітей, але прийшли бандерівці і добили. Ніхто з того села не зважився прийти і захистити, тому що тоді бандерівці вбили б і їх ", - розповіла Софія Швал.

Львівські ветерани (кругову оборону вони тримають ще з часів Ющенка і зараз мало що змінилося) готують заяву до прокуратури - хочуть з'ясувати, хто допустив, щоб колишніх фашистів в обхід українських законів ховали з військовими почестями та ще й за бюджетні кошти!

"Місцеві націоналісти вважають, що ті солдати "Галичини" воювали за Україну, але це обман народу України. Присягу вони давали і служили фашистам і Гітлеру", - сказав голова Львівської обласної ради ветеранів ВВВ Тимофій Махоньок.

Від влади, як дуже часто буває, - ні коментарів, ні осуду. Обласна влад мовчить, тому що у Львові націоналісти здебільшого і є влада, київська - тому, що думки - про євроінтеграцію. Але люди, що ходять зі Schmeisser за 200 кілометрів від кордону з Євросоюзом з нею явно не поєднуються», - йдеться у сюжеті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ