Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ЗАКАРПАТТЯ. ГАЛINFO. 26.06.2007. Солотвинський солерудник затопило

22 червня внаслідок зношення деталей установки та виходу з ладу основного та резервного водяних насосів для відкачки води, які знаходяться на 470 метровій глибині, сталося затоплення шахти Солотвинського соляного рудника, що знаходиться в селищі Солотвино Тячівського району. Про це «Гал-info» повідомили в ЦГЗ ГУ МНС України в Закарпатській області. Станом на 25 червня аварійною бригадою Солотвинського солерудника проводяться монтажні та випробувальні роботи для подальшого відкачування води із шахти № 9.
Як говорять надзвичайники, резервна насосна станція виявилася неспроможною провести повний відбір води з шахти і станом на 18:00 22 червня шахта була повністю затоплена. Наразі про наявність потерпілих не повідомляється. На ліквідації надзвичайної ситуації працює аварійна бригада солерудника в кількості 12 чоловік.
Водночас за рішенням територіального управління Дежпромгірнагляду по Закарпатській області роботу солефабрики припинено. Щоденні прямі збитки складають 84,3 тис. грн. Побічні збитки встановлюються.
Також надзвичайники повідомляють про те, що до часу усунення аварії припинено лікування хворих у Республіканській алергологічній лікарні, в якій зараз перебуває близько 400 осіб. Рішенням Дежпромгірнагляду дозволено спуск пацієнтів до Української та Закарпатської обласної алергологічних лікарень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ