Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ігнат прокоментував інформацію про знищення систем Patriot

Також Ігнат розповів про наслідки російського удару по українському військовому аеродрому в Миргороді.

Колишній речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував інформацію про знищення російськими окупантами кількох американських зенітно-ракетних комплексів Patriot. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Історія із ураженням кількох пускових "Patriot" спершу на південному, потім на східному напрямку теж набула неабиякого розголосу. Ніхто не розбирається, що таке зенітний ракетний комплекс, чи зенітний ракетний дивізіон, як підрозділ… Все, знищили "Patriot"… зрада! Але той самий підрозділ, наступного дня уже працював по російських літаках. Така історія", - заявив він.

Також Ігнат розповів про наслідки російського удару по українському військовому аеродрому в Миргороді Полтавської області.

"Болючий удар. Хоч літак намагалися врятувати і навіть вжили певних заходів, ми втратили той борт, також посікло кілька, як їх називають "неробочих гробів"... А тепер про БПЛА. Орлан-10 вів повітряну розвідку у нас в тилу. Це факт! Думаєте ніхто не підняв голову, щоб його збити? Я не буду вдаватися у подробиці, втім скажу про те, що вже сказано в мережі: віднедавна окупанти впровадили нову тактику застосування БпЛА оперативно-тактичного рівня. Імовірно вимикають навігацію і направляють безпілотник до об’єкту інерційно – у напрямку. Потім вмикають GPS над об’єктом і онлайн видають координати цілі. Так. Це проблема. Будь-які БпЛА - це проблема. Треба мати засоби для збиття і теж змінювати тактику протидії. І якщо хтось думає, що нічого не робиться – то він помиляється", - зазначив колишній речник Повітряних сил.

За його словами, за останні три місяці ворог у рази збільшив обстріли балістикою ОТРК "Іскандер-М", які, на жаль, стали точнішими, і це в першу чергу відчули на наших оперативних аеродромах. Тому чимало заходів із протидії ворогу проводиться пасивною обороною, йдеться про введення ворога в оману, застосування макетів техніки та інше.

"Сьогодні українські пілоти – серйозна загроза для окупанта, саме тому почастішали удари по наших аеродромах. Адже усі типи тактичної авіації адаптовані під західну високоточну зброю і завдають болючих ударів по передових позиціях і тилах ворога. Проблема лиш в тому, що ризик великий і західних "бімб" мало. Треба більше", - підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ