Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Монтування Львівської фан-зони триватиме до 6 червня

Львів – на фінальній стадії підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Наразі триває встановлення офіційної фан-зони Приймаючого міста Львів. Територія фан-зони займе 30 тис. кв. м та зможе вмістити понад 27 тис. людей. Офіційна фан-зона у Львові стане місцем, де і туристи, і вболівальники зможуть відсвяткувати найбільше футбольне свято, яке коли-небудь відбувалось у Львові, повідомили в медіа-центрі «Львів 2012».

«Монтаж фан-зони розпочався 28 травня та триватиме до 6 червня. На території фан-зони буде встановлено сцену, на якій відбуватиметься розважальна програма, та два екрани. По периметру фан-зона буде обгороджена. Зважаючи на досвід попередніх організаторів таких чемпіонатів, огорожу встановлюють, перш за все, з міркувань безпеки. Тобто для того, щоб контролювати кількість відвідувачів. Огорожа вся мобільна, тобто, складається з окремих секцій, які при потребі спецперсонал зможе роз’єднати», - розповів директор ЛКП «Агенція з підготовки м. Львова до чемпіонату Європи з футболу 2012» Микола Падалка.

Висота огорожі складає 2 м, загальна довжина, включно з вихідними воротами та евакуаційними виходами, - 875 метрів.

Чи не найважливішим питанням при організації фан-зони є комфорт та безпека відвідувачів. Для того, щоб потрапити на територію фан-зони, глядач зможе скористатися одним з трьох входів. Окрім того, біля кожного входу додатково будуть облаштовані окремі входи для людей з особливими потребами.Щоб людям з особливими потребами було зручно перебувати на території фан-зони Львова, на площі перед пам’ятником Т. Шевченку діятиме також окремий сектор біля одного з екранів. Неподалік знаходитиметься спеціально обладнана вбиральня. У разі прибуття організованої групи людей з особливими потребами передбачено окремий заїзд та місце висадки для них. Для кращого орієнтування по всій території фан-зони будуть встановлені вказівники та карти з позначенням інфраструктури.

«На території фан-зони діятимуть три головних та три евакуаційних виходи.За порядком та дотриманням правил поведінки на фан-зоні слідкуватимуть 4 відеокамери, а також співробітники служби охорони, яким допомагатимуть волонтери. Також фанам необхідно пам’ятати, що в місця масового скупчення людей, такі як фан-зона, заборонено приносити зброю або інші небезпечні предмети, вибухові, піротехнічні та вогненебезпечні речовини, алкогольні напої, наркотичні та психотропні засоби. Тому вхід на територію фан-зони дозволятиметься тільки після огляду речей відвідувачів», - розповів начальник управління міжвідомчої координації департаменту «ЄВРО 2012» Віктор Горобцов.

На території фан-зони буде встановлено 32 торгівельних намети, загальною площею 804 кв. м. З них 1 – офіційний магазин з продажу ліцензованих спортивних товарів, 1 – сувенірної продукції Приймаючого міста Львів, та 30 – продуктів харчування. В меню наметів з продажу продуктів харчування – різноманітні снеки, хот-доги, ковбаски, піца, напої та багато іншого. Розташовуватись намети будуть так, щоб вболівальник міг комфортно себе почувати, переглядати матчі та відпочивати на фан-зоні з 14 год. і аж до її закриття опівночі.

Також фан-зона Львова буде обладнана 16 вбиральнями контейнерного типу. Вони повністю підключаються до каналізації й водопостачання, та виконують функцію звичайного робочого туалету. Один контейнер включатиме 4 кабінки. Завширшки контейнери будуть 2,5 м та матимуть довжину 6,5 м.Такі вбиральні зможуть приймати 100 відвідувачів водночас.

Всередині фан-зони буде встановлено 90 контейнерів для твердих побутових відходів, 40 контейнерів для пластику, 4 – для паперу. По периметру на входах до фан-зони із внутрішньої сторони стоятимуть 20 смітників із 120-літровими мішками. Крім того, близько 50 120-літрових смітників будуть встановлені навколо фан-зони на відстані 20-30 метрів один від одного.

Довідка:Офіційна фан-зона Львова – це спільний проект Приймаючого міста Львів та УЄФА. Екрани, розмірами 79,2 м2 та 23,04 м2, а також сцену, зовнішніми розмірами 29 м ширини, 13,5 м глибини та 16м висоти, а також рекламні матеріали для оформлення екранів та огорожі для львівської фан-зони надає УЄФА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ