Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Третій батальйон територіальної оборони Львівщини присягнув на вірність Україні. Фото

Вчора, 30 травня, третій батальйон територіальної оборони, сформований з добровольців та мобілізованих, присягнув на вірність українському народу.

Особовий склад батальйону сформований переважно з відставних офіцерів та колишніх військовослужбовців. Лише 18 бійців стали до лав Збройних сил України уперше. Сьогодні, на Яворівському полігоні, вони присягнули на вірність українському народові та отримали стрілецьку зброю.

Як розповів командир батальйону підполковник Андрій Кушнір, протягом наступних декількох тижнів, бійці батальйону пройдуть військову підготовку. "Академія сухопутних військ забезпечила нас харчуванням, проживанням, підготовку бійці проходитимуть на Яворівському полігоні", - зазначив він.

Він також додав, що забезпечення даного батальйону відмінне. "Думав, що буде гірше. По-перше увага обласної адміністрації, свою допомогу пропонують і районі ради, - зазначив Кушнір, - нам надали бронежилети, розгрузки, якісні радіостанції японського виробництва".

Третій батальйон територіальної оборони буде залучено до охорони різноманітних стратегічних об'єктів Львівщини. В разі введення надзвичайного стану бійців батальйону залучатимуть до патрулювання. Також не виключено, що батальйон, в разі загострення ситуації на сході України, відправиться в донецьку та луганську області.

Батальйон був сформований на контрактній основі. Усі військовослужбовці укладуть з Збройними силами України контракт на три роки. За свою службу вони отримуватимуть від 2400 гривень в місяць.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ