Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Новому Калинові на Львівщині вертолітники готуються до Євро-2012

На базі7-го окремого полку 13-го армійського корпусу армійської авіації Сухопутних військ ЗС України з Нового Калинова, що на Львівщині відбулася чергова льотна зміна, повідомили у Західному регіональному медіа-центрі МО України.

Як повідомив командир полку полковник Юрій Вербельчук завданням на льотну зміну були поновлення льотчиками особистих навичок з пілотування, обліт вертолітної техніки, а також виконання вправ на складний пілотаж.

«Крім того, перевірялася готовність екіпажів до виконання завдань під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а також ми вводили “в стрій” молодих льотчиків – офіцерів 2010-2011 року випуску льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил. Перед ними було поставлено завдання удосконалити навички техніки пілотування, навігаці та успішно виконати контрольні польоти», – зазначив полковникполковник Юрій Вербельчук.

Загалом, на двох Мі-8 та трьох Мі-24, за швидкості вітру до 8 метрів за секунду усі екіпажі виконали спеціальні вправи вдень у простих метеорологічних умовах за встановленими схемами та відпрацювали елементи польотів на складний пілотаж.

Впродовж тижня у цьому ж полку відбувається і льотно-методичний збір з підвищення класної кваліфікації льотного складу армійської авіації Сухопутних військ. Захід відбувається під керівництвом представників Командування Сухопутних військ Збройних Сил України – начальника служби льотно-методичної служби армійської авіації полковника Володимира Колотило та заступника начальника армійської авіації з бойової підготовки полковника Миколи Лущана.

«Такий збір ми проводимо щороку згідно планів бойової підготовки. Головним його завданням є удосконалення льотних навичок льотчиків армійської авіації та виконання необхідних вимог для присвоєння класної кваліфікації військового льотчика 2-го та 1-го класів та військового штурмана 2-го та 1-го класів», – розповів полковник Микола Лущан.

Офіцер також повідомив, що цієї весни на збір для підвищення класної кваліфікації залучено 24 льотчики (штурмани).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ