Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Аваков оголосив конфлікт навколо "Торнадо" вичерпаним

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що конфлікт між бійцями розформованої спецроти МВС "Торнадо" і військовою прокуратурою вичерпано.

"Мною в розпорядження підрозділу було вислано спеціальну групу на чолі з двома заступниками міністра, яка вчора вночі прибула на місце і працювала в розташуванні підрозділу. Проблеми нерозуміння і конфлікту між бійцями підрозділу і військовою прокуратурою - вичерпані", - написав він у фейсбуці.

При цьому він заявив, що причини конфлікту були створені "штучно непрофесійними і некоректними діями суміжників".

"Ще вчора в.о. командира "Торнадо" Микола Цукур чітко і зрозуміло заявив, що підрозділ виконує всі накази міністра МВС і перебуває в повному управлінні і в складі сил АТО. Інспекційна група на чолі з двома заст. міністра - генералами Яровим і Руденком, яка прибула сьогодні на місце, - це повністю підтвердила", - додав Аваков.

За його словами, гідні бійці роти "Торнадо" нестимуть службу далі в іншому підрозділі, пройшовши переатестацію.

Аваков повідомив, що особисто говорив сьогодні з Цукуром і той йому доповів всі обставини події конфлікту і "підкреслив повне вертикальне підпорядкування".

У розташуванні роти "Торнадо" зараз працює комісія МВС, яка спільно з офіцерами роти повинна якнайшвидше виконати наказ міністра і дати можливість чесним бійцям служити далі.

Нагадаємо, 17 червня правоохоронці затримали вісьмох бійців роти "Торнадо", в тому числі її командира Руслана Онищенка за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів проти мирних жителів. Бійців затримали в різних містах України. Правоохоронці також спробували провести слідчі дії на базі спецроти в Луганській області, проте бійці зайняли кругову оборону і пригрозили застосувати зброю. Всього на базі "Торнадо" перебувають близько 170 бійців.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ