Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аваков запропонував створити російськомовний проукраїнський телеканал

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував створити якісний російськомовний проукраїнський телеканал, який міг би зламати пропагандистську монополію Росії на міжнародному інформаційному ринку.
Фото ілюстративне

Про це він написав на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Я, російськомовний український націоналіст, впевнений, що треба вітати розвиток НАШОЇ російської мови, якою розмовляють мільйони українців, і дозволити їй вільно розвиватися ... Необхідно створити якісний російськомовний український і проукраїнський телеканал, який міг би переломити пропагандистську монополію РФ на міжнародному інформаційному ринку», – заявив Аваков.

Міністр переконаний, що державною може бути тільки українська мова – як мова предметної, суверенної країни.

«Однак російська, кримськотатарська, румунська, угорська, болгарська та інші мови, які живуть в Україні – мови спілкування та культури, сімейна спадщина, частина багатої української культурної аури. Ці мови також належать українцям», – додав він.

За його словами, для багатьох, хто розуміє російську мову, важливо вміти отримувати чесну, а не путінську інформацію своєю мовою.

«Російська мова – не торговельна марка з правом повного розпорядження! Будь-яка мова живе і розвивається у середовищі його носіїв і ніякими великодержавними законами неможливо цей процес ні зупинити, ні заборонити. Старша за походженням українська мова безумовно багатша, більш образна і яскравіша російської – сперечайтеся хто бажає – але нашій, українській культурі, належить і весь корпус літературної спадщини наших класиків, в тому числі, які писали російською. Чому ми, українці, повинні відмовлятися від мови Гоголя, Квітки-Основ'яненка, Шевченка, Носова, Зощенка, Булгакова, Віктора Некрасова і сотень інших прекрасних українських російськомовних письменників?», – запитує Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ