Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівський стадіон обійдеться державі у 2 420 млн грн

Остаточна вартість стадіону до Євро-2012 у Львові становитиме 2 мільярди 420 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 20 січня, під час наради під головуванням голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка повідомив заступник директора Дирекції з будівництва об’єктів до Євро-2012 у Львові Анатолій Воловенко.

Сюди входять: будівництво самого стадіону, будівництво 12 об’єктів інфраструктури (дороги, розв’язки, підстанції, реконструкція хлораторної станції), різноманітні податки, в т. ч. ПДВ.

Станом на сьогодні на львівському стадіоні на 100 % виконані каркасні роботи на першому ярусі, на 80 % – на другом ярусі, триває будівництво п’ятого поверху адмінбудівлі стадіону, яка розташовуватиметься на західній трибуні. На 1-2 поверхах адмінбудівлі проводяться роботи з покладання комунікацій.

На 25 % виконані роботи з накриття стадіону, які мають завершити квітні 2011 року.

На об’єкті працює близько 600 робітників.

Здача стадіону запланована на 30 липня 2011 року.

До стадіону буде збудовано 3 під’їдні дороги. Одна з них готова на 20 %, інші на 5-10%. Причина полягає тому, що все ще тривають переговори з передачі ділянок Міноборони місту.

Практично на половину виконані роботи з реконструкції хлораторної установки на насосній станції «Львівводоканалу». Її буде замінено на електролізну.

Як зазначив Анатолій Воловенко, фінансування робіт відбувається вчасно, минулого року профінансовано 809 млн грн.

Нагадаємо, генпідрядником будівництва стадіону у Львові є ТОВ "АльткомКиївБуд". Бюджет робіт, згідно з уточненою в 2010 році Державною цільовою програмою підготовки до Євро-2012, 1 мільярд 649 мільйонів гривень. Початковий бюджет становив 630 мільйонів гривень.

Фото - stadion.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ