Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Вбивство Фаріон було ретельно підготовлене, - Клименко

Сьогодні, 26 липня, у Головному Управлінні Національної поліції України у Львові проводять брифінг про затримання ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон.

Фото: Гал-інфо

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на брифінгу заявив, що цей злочин було нелегко розслідувати, тому, що він був ретельно підготовлений. Сьогодні ми готові звітувати про частину роботи яка була нами пророблена. Сьогодні ми готові дати майже всі відповіді майже на всі питання.

Фото: Гал-інфо

Заступник генпрокурора Антон Войтенко доповів, що на цей час погоджене повідомлення про підозру за статтею умисне вбивство.  Подане клопотання про тримання під вартою без внесення застави.

Фото: Гал-інфо

Під час розслідування було встановлено та відпрацьовано понад 80 осіб, схожих за зовнішністю на ймовірного вбивцю Ірини Фаріон. Було проаналізовано відео із 170 камер спостереження.

У рамках справи допитали 900 свідків.

Фото: Гал-інфо

Попередньо встановили, що вбивця підійшов близько до Фаріон, це 1,5 - 2 метри.

У день парастасу за Іриною Фаріон підозрюваний відправився потягом у Дніпро.

Скріншот з трансляції МВС

Не зважаючи на молодий вік, підозрюваний ретельно обізнаний і готувався до злочину. Він відвідував багато сайтів, переходив по багатьох посиланнях під час підготовки до злочину, про це свідчить інформація, знайдена у мобільному телефоні молодика.

На думку слідства вбивство відбулось з переробленого пістолета. У його телефоні знайшли пошукові запити про перероблення зброї. Поки що не встановлено, який пістолет. 

Документи, знайдені у телефоні підозрюваного

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко наголосив на тому, що люди мають довіряти правоохоронцям: "Ніхто не звернувся до правоохоронних органів, фіксуючи цю особу тривалий час на території подвір’я. Десятки свідків його бачили, а деякі навіть з ним спілкувались".

Клименко зазначає, що у воєнний час потрібно бути уважними і довіряти один одному: громадянам довіряти правоохоронним органам і навпаки:  "Ми маємо бути об’єднані і максимально обмінюватись інформацією".

Коли підозрюваний приїхав до Дніпра, ми добу готувались до цієї операції, - стверджує Клименко, - усі сили були підтягнуті і оперативн та технічні заходи були проведені.

Як відповів Міністр, на запитання Гал-інфо, для встановлення особи використовувалось 5 видів програмного забезпечення, зокрема – ClearWiev AI.

На запитання від журналістів, чому саме Ірина Фаріон, Клименко відповів, що вона була сама беззахисна серед всіх. У поліції був список пошукових запитів з тими, кого гуглив підозрюваний, серед всіх, окрім Ірини Фаріон, наступний кого він шукав був Максим Бужанський.

Новина доповнюється...

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ