Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Російська Федерація вкотре заблокувала можливість розширити діяльність Місії спостерігачів ОБСЄ

Коментар МЗС України щодо блокування Росією розширення мандату Місії спостерігачів ОБСЄ

Російська Федерація вкотре заблокувала можливість розширити діяльність Місії спостерігачів ОБСЄ на російських пунктах пропуску “Гуково” та “Донецьк” на усі пункти пропуску на ділянці українсько-російського кордону, яка межує з окремими районами Донецької та Луганської областей. Відтак 18 червня 2015 р. в ході засідання Постійної Ради ОБСЄ у Відні держави-учасниці ухвалили лише рішення про продовження мандату Місії на наступні три місяці.

Вважаємо, що така позиція РФ є промовистим свідченням відсутності готовності і бажання російської влади здійснювати конкретні практичні кроки для забезпечення повного виконання Мінських домовленостей, одним з підписантів яких є російська сторона.

Продовжуємо закликати російську сторону забезпечити виконання п. 4 Мінського протоколу, яким передбачається здійснення постійно діючого моніторингу на українсько-російському кордоні та верифікації з боку ОБСЄ.

З огляду на триваюче постачання Росією до окремих районів Донецької та Луганської областей важких озброєнь, техніки, регулярних військ та найманців проведення ОБСЄ ефективного моніторингу цієї  ділянки українсько-російського кордону має вирішальне значення для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ