Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Всесвітня соціальна мережа попереджатиме про фейкові новини в стрічці

Соцмережа Facebook оновила програму модерації новинної стрічки, щоб запобігти поширенню неправдивих повідомлень, - Еспресо.

Оновлений програмний алгоритм дає всім користувачам можливість позначати підозрілі новини як "спірні". При цьому мова не йде про запровадження соцмережею інтернет-цензури, а лише введення фактчекінгу.

Помічені новини відправляються незалежним організаціям для перевірки достовірності. Facebook працює в тісному контакті з професійними сервісами перевірки автентичності інформації, такими як Snopes і PolitiFact.

Після того як фактчекінг підтвердить або спростує правдивість оспорюваної новини, відповідний коментар з'явитися нижче новини в стрічці Facebook. Ідея полягає в тому, щоб показати людям більше інформації та допомогти їм скласти більш повне уявлення про тему.

Під час останньої президентської виборчої кампанії в США компанію Facebook піддавали критиці за те, що соцмережу використали для розповсюдження дезінформації та введення виборців у оману.

Так, одна з новин повідомляла, що Папа Римський підтримав кандидатуру Дональда Трампа, чого насправді не було. Спочатку Facebook намагалася заперечити факт, що фальшиві новини у стрічці могли відіграти якусь роль у виборах, однак згодом Марк Цукерберг вирішив, що компанія має приділяти пріоритетну увагу боротьбі з фейковий новинами.

Оновлення Facebook поки діють лише у США, Нідерландах, Німеччині та Франції.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ