Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові презентували квітковий логотип УЄФА ЄВРО 2012тм. Колеснікову сподобалось

У Львові, як і у решті міст, що приймають чемпіонат Європи з футболу 2012 року, з’явилася квіткова клумба у формі логотипу турніру. Квітковий логотип встановлено на пр. Свободи, біля статуї Матері Божої.

У відкритті логотипу взяли участь віце-прем’єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков, голова Львівської ОДАВасиль Горбаль, міністр культури і туризму України Михайло Кулиняк, Львівський міський голова Андрій Садовий, директор турніру, керівник Місцевого організаційного комітету «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський.

Клумба виконана у формі логотипу чемпіонату УЕФА Євро 2012тм – футбольного м’яча та двох квіток, що символізують Україну та Польщу.

«Ця клумба з логотипом до ЄВРО 2012 - це прекрасна робота львівських садівників. Сьогодні залишилось на один день менше до ЄВРО 2012. А вчора ми відзначали 2 роки до того часу, як Україна прийме ЄВРО. В тому числі, і Львів. Хочу нагадати, що саме у Львові народився український футбол, а «Карпати» - єдина команда, що, перебуваючи в першій лізі, виграла кубок Радянського Союзу. Тому у львівських футболістів є можливість вписати свою сторінку і в новітню історію, досягнувши результатів зі збірною на чемпіонаті ЄВРО 2012», – зауважив віце-прем’єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков.

Як розповіла голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк, загальна площа клумби – 35 кв м, діаметр м’яча – 3м.

«М’яч, пелюстки та гілочка викладені квітами. М’яч сформовано з бегонії, колеуса, антиринума. Червоно-білі пелюстки викладені з гвоздики, а жовто-блакитні – з антиринума та лобелії. Клумба розташована так, що туристам та львів’янам буде зручно фотографуватися біля неї», – додала Ірина Маруняк.

Комползиція логотипу налічує близько 1200 квіток, а загалом на клумбу пішлоблизько 5 тисяч квітів. Робили її 2 тижні, вартість квіткового логотипу 51 тисяча гривень.

Клумба УЄФА ЄВРО 2012тм цвістиме у Львові і восени. За потреби, квіти будуть міняти і досаджувати.

Також сьогодні, 9 червня, презентували логотип Львова як міста, яке приймає чемпіонат з футболу УЄФА 2012тм. ( плакатний варіант). Головний елемент офіційного логотипу – відоме усім львів’янам зображення п’яти визначних веж міста. Ратуша разом з іншими вежами та дзвіницями символізують багату архітектурну спадщину Львова, різноманітність культур, національностей, конфесій, які існували в місті від часу його заснування.

Фото - Михайло Дашкович

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ