Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

РІВНЕНЩИНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. 12 посадових осіб ВАТ “Рівнеазот” притягнули до відповідальності за порушення нормативів про охорону праці

У результаті перевірки Держгірпромнагляду 12 посадових осіб ВАТ “Рівнеазот” притягнули до відповідальності за порушення нормативів про охорону праці. Як повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду в Рівненській області, за підсумками перевірки 27 обов’язкових для виконання приписів видано для усунення порушень, виявлених під час комплексної перевірки ВАТ „Рівнеазот”, яку провела комісія на чолі з начальником територіального управління Держгірпромнагляду в Рівненській області Миколою Носом.
Спеціалісти управління обстежили більше 70 об’єктів, машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, і заборонили експлуатацію 23 об’єктів та притягнули до адміністративної відповідальності 12 посадових осіб, винних у порушенні законодавства про охорону праці в частині безпечного ведення робіт та охорони надр.
Відповідно до проведеного управлінням аналізу, на підприємстві через порушення охорони праці, впродовж останніх 5 років на ВАТ «Рівнеазот» стався 41 нещасний випадок та загинуло четверо працівників. За 9 місяців 2007 року на виробництві сталося 4 нещасних випадки, один зі смертельним випадком. Більшість нещасних випадків пов’язано із організаційними причинами (порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, при веденні робіт підвищеної небезпеки). Хоча загальний рівень виробничого травматизму в останні роки зменшився, але якщо протягом 1998–2003 років смертельних нещасних випадків не було, то з 2004 року на ВАТ „Рівнеазот” вони виникали майже щорічно.
ВАТ “Рівнеазот” введено в експлуатацію в 1969 році. На ВАТ “Рівнеазот” працює понад 5,5 тис. працюючих, з яких 3559 — працює в шкідливих умовах. До складу підприємства входять цехи аміаку № 1 і № 2, цехи неконцентрованої азотної кислоти і аміачної селітри, складних мінеральних добрив, циклогексанолу(АК-1), адипінової кислоти (АК-2), кальцинованої соди(АК-5), а також понад 10 допоміжних цехів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ