Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові колишні військовослужбовці організували ярмарок, щоб зібрати кошти на автівку для побратимів

Не можемо стояти осторонь: у Львові колишні військовослужбовці організували ярмарок, щоб зібрати кошти на автівку для побратимів.

Колишні військовослужбовці львівської 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України збирають кошти на дрони та автівку для своїх побратимів. 

Четверо ветеранів-розвідників львівської бригади ТРО організували та офіційно зареєстрували фонд, аби допомагати побратимам, які продовжують нести службу в зоні бойових дій. 

“Ми практично з перших днів війни взяли до рук зброю та стали на захист своєї батьківщини. Тепер кожен з нас через різні обставини більше не воює. Але ми створили фонд, який назвали “Леодрон”, щоб допомагати побратимам, бо нам не байдужа їхня доля. Стояти осторонь, в той час, коли наші хлопці й далі стримують російську орду, не плануємо”, – каже Владислав Руденко, один із засновників фонду, ветеран російсько-української війни, який вимушений був припинити службу через інвалідність. 

Своєю спеціалізацією військові обрали дрони та автівки для пілотів. Наразі вони сфокусовані на роботі з рідною бригадою та збирають кошти на машину та два дрони для тероборонівців, які несуть службу у зоні бойових дій. 

“Ми знайшли у Литві військову машину, яка коштує 6 тисяч євро. Вона заброньована та чекає на нас, але поки що бракує коштів. Саме через це ми рішили організувати ярмарок”, – пояснює Владислав Руденко.

Військові запросили до співпраці місцевих невеликих волонтерів. Люди, які відгукнулися, принесли смаколики, декор ручної роботи, прикраси, вироби з гільз та продавали свої товари. Крім того, на ярмарку виступали діти та працював фотограф, який робив знімки за донат. Усе це – щоб акумулювати потрібну суму. 

Наразі ветеранам завдяки ярмарку вдалося назбирати 150 тисяч гривень. Однак це лише приблизно половина від необхідної суми. 

Військові не планують зупиняти та продовжують збір коштів. Допомогти їм у цьому можна за реквізитами, які є на сайті фонду

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ